Laat een gashaard inbouwen onder je televisie

18 december 2019
shutterstock_610513370

Naast de bank, vormt de televisie een belangrijk middelpunt in veel woonkamers. Er valt altijd wel iets te streamen. Toch kun je er ook voor kiezen om je banksessies iets sfeervoller te maken. Bijvoorbeeld door een knusse gashaard in de buurt te plaatsen. Zo kun je op dezelfde plek ontspannen en heb je tegelijkertijd, letterlijk, een behaaglijk uitzicht.

Deze combinatie en locatie van gashaard en tv is er een die we steeds vaker terugzien in interieurland. Ook zin in een wat extra gezelligheid in de woonkamer? Lees dan gauw verder voor de nodige tips en nuttige info.

Warmte van de gashaard en effect op je televisie

Een gashaard is niet alleen sfeervol met een vurig vlammenspel, maar geeft ook warmte af.De warmte die naar boven vrijkomt bij een gashaard is overigens beperkt. Zeker in vergelijking met bijvoorbeeld de piekwarmte die vrijkomt bij een houtkachel. Dat is dus al een voordeel als je de keuze hebt laten vallen op het inbouwen van een gashaard. Er zijn natuurlijk nog wel wat extra tips om zowel de televisie als de gashaard een prominent aanzien te geven. Het is wel belangrijk dat zowel de haard als de tv goed tot hun recht komen. Het inbouwen van een gashaard is uiteraard de beste keuze als het gaat om de beperking van de warmteafgifte richting de tv. Verder is er het voordeel dat de warmteafgifte natuurlijk gemakkelijk te regelen is bij een gashaard.

pexels-photo-2876787

Zo komt het helemaal goed

Een gashaard die je laat inbouwen met een televisie in een nis creëert een mooi geheel in je woonkamer. Er is in dat geval sprake van extra bescherming tegen de warmte van de gashaard. Bovendien realiseer je op deze manier een sfeervolle eenheid qua design en stijl. Een andere optie is om de gashaard in te bouwen en onderdeel te laten uitmaken van een televisiemeubel. Je hebt de televisie dan niet boven de gashaard, maar er naast staan. Toch is er een eenheid omdat de haard onderdeel vormt van het tv-meubel waar de tv op staat. Liever wel de gashaard inbouwen onder de televisie? Ook dat is mogelijk, door bijvoorbeeld een uitsparing in te bouwen. Hierdoor komt de televisie heel vlak tegen de muur. Deze techniek is met een mantelbedekking en zorgt dat je televisie optimaal beschermd is.

photo-1572909103966-181b2f8e7e84

Advies van een specialist

Het is natuurlijk altijd mogelijk om advies van een specialist in gashaarden te krijgen. Dat krijg je uiteraard ook als je de gashaard laat inbouwen onder je televisie. Zo is het mogelijk om uit verschillende opties een keuze te maken. Je weet dan zeker dat je in elk geval tot de beste keuze en mooiste oplossing komt.

Kijk ook eens naar

Geen reacties

Laat een reactie achter