Zo creëer je een eigen botanisch paradijsje

29 augustus 2019
lisa-moyneur-yAlH5qA7qk0-unsplash

Een badkamer is tegenwoordig niet meer compleet zonder de aanwezigheid van een snufje groen. Met andere woorden: een botanisch ingerichte ruimte. Je kunt daarbij uitpakken, zoals op de foto hierboven, maar het kan ook een stuk subtieler. Hoe én met wat voor planten? Dat laten we je zien aan de hand van de volgende voorbeelden.

Lang niet alle planten worden blij van een ruimte waarin zoveel vocht (en in sommige gevallen ook weinig natuurlijk licht) voorkomt. Het vergt dus enig zoek- en inleeswerk op het wereldwijde web, voordat je een geschikte kandidaat te pakken hebt. Om het je wat makkelijker te maken zochten wij er alvast een paar uit. Alle begin is moeilijk, maar met deze planten en badkamers heb je de juiste inspiratie voor je eigen botanische wellness-paradijsje.

1 - KVIK - PU MANO - Forlaeng v2

Knipsel unsplash badkamer

// Kentia Palm

Er zijn ontelbaar veel soorten in de ‘Palm’ plantenfamilie, welke elk hun eigen wensen hebben op het gebied van verzorging. De Kentia Palm is echter in het bijzonder geschikt voor een ruimte als de badkamer. De meeste palmbomen groeien van nature in een tropisch (dus vochtig) klimaat, máár hebben wel behoefte aan een aardige hoeveelheid licht.

Mocht je deze tropische schoonheid in je badkamer willen,  houd er dan wel rekening mee dat ‘ie een plek krijgt met voldoende daglicht. Bij direct zonlicht dien je er rekening mee te houden dat de plant in het begin moet wennen.

3 - Muuto - 01_9013

// Drakenplant

Met de drakenplant zorg je instant voor een tropische sfeer in de badkamer. Deze is verkrijgbaar in verschillende vormen en groeit ook alle kanten op, als je het niet af en toe bijhoudt. Uiteraard geeft deze speelse groei ook de nodige urban jungle sfeer aan de ruimte. Klein aandachtspuntje: de drakenplant houdt enorm van een hoge luchtvochtigheid en zal bruine plekken vertonen, zodra deze niet vochtig genoeg is. Een goede reden voor een stoomsessie in de douche, toch?

4 - Meraki - mk_aw18_meraki17_ch

// Varens

Als het aankomt op de beste badkamerplanten dan komen we uit bij de klassieke varen. Deze plant houdt van een hoge luchtvochtigheid, is makkelijk in onderhoud én doet het ook nog eens als een tierelier in een ruimte met weinig daglicht. Dat wordt varens inslaan!

5 - Instagram en omslagfoto - lisa-moyneur-yAlH5qA7qk0-unsplash


// Fake it ’till you make it

Enne, wil het allemaal niet lukken dan is er alsnog geen man overboord, want voor velen zijn kunstplanten een uitkomst. Tegenwoordig zien ze er in veel gevallen zelfs zo natuurgetrouw uit dat het niemand opvalt dat er een nepper staat.


Volg Meubeltrack ook op InstagramPinterest en Facebook voor een flinke dosis interieur-inspiratie!

Beeld: 1. Lisa Moyneur // 2. KVIK // 3. ferm LIVING // 4. Meraki // 5. Lisa Moyneur // 6. Jared Rice

Kijk ook eens naar

Geen reacties

Laat een reactie achter