Tijd om je huis op orde te brengen

6 september 2019
social - House Doctor - stellingkast oud - hd_ss16_v93a_ch

Spullen opbergen kun je op allerlei manieren doen. Van stelling- tot vitrinekasten en van wandrekken tot iets simpels als een gezellige mand. Binnen deze opties kun je vervolgens weer uit tal van designs kiezen. Kies je bijvoorbeeld voor een open of gesloten kast, het formaat én – misschien wel belangrijker – de kleur. Scroll je mee door een fijne lijst opbergers?

Naast dat je je hele hebben en houden op ontelbaar veel manieren kunt opbergen, kun je het natuurlijk ook nog op een bepaalde manier etaleren. In een (half)open kast kun je vanzelfsprekend niet zomaar al je spullen gooien. Gelukkig zie je op de volgende afbeeldingen ook een aantal ideeen hoe je dat wellicht in het vervolg kunt aanpakken.

// Transparantie

Houd je van transparantie? Dan ben je hoogstwaarschijnlijk ook wel te paaien voor een kast met de nodige openheid. Een (half)open model of in ieder geval een exemplaar waarin je de inhoud deels kunt zien is in dit geval hetgeen wat je zoekt. Het is bij zo’n open design wel van belang dat je enigszins overweg kunt met rommel – je ziet dit vanzelfsprekend beter, al dan niet meteen, liggen.

Uiteraard kun je ook kiezen voor de gulden middenweg en gaan voor een kast die half open én half gesloten is. Zo kun je rondslingerende zaken wegmoffelen in het dichte gedeelte en in het open gedeelte de schijn hooghouden van een net en opgeruimd huishouden..

Shop the look:


HKliving - open kast checken welke

Dutchbone - texas cabinet

// Half-open kast of kast met gaas

Over de gulden middenweg gesproken. Een kast met mesh is zowel open als gesloten, waarmee je dus het beste van twee werelden hebt. Of nou ja, het zorgt hoe dan ook voor een stukje mysterie. Je kunt bij dit design niet helemaal zien wat er precies in ligt, waardoor je wat ‘vrijer’ kunt zijn met de inrichting.

Shop the look:


HAY - New Order Shelving System charcoal_Paper Porcelain Vase_Turn On black_Watering Can light grey

House Doctor - stellingkast - hd_aw18_greenplants18_ch

// Stellingkast

Een stelling- of voorraadkast is toch wel dé opbergkast onder de opbergkasten. Kun je iemand opnoemen die er géén heeft? Juist. Het is een tijdloze, stevige en multifunctionele kast, welke van pas komt in werkelijk elke woonruimte. Als je ‘m in een metaalkleurige of zwarte uitvoering koopt, zit je sowieso jaren goed.

Shop the look:


ferm LIVING - haze wandkast 2

ferm LIVING - haze wandkast 1

// Wandrek

Last but not least, het wandrek. Perfect voor boven een bureau of tafel, in de gang óf gewoon ergens in de woon- of badkamer. Wederom een multitasker die zich bij uitstek verleent voor de kleinere rommeltjes. En ze geven natuurlijk wat opvulling aan je anders kale muren.

Shop the look: 


Volg Meubeltrack ook op InstagramPinterest en Facebook voor een flinke dosis interieur-inspiratie!

Beeld:   1. House Doctor // 2. ferm LIVING // 3. HKliving // 4. Dutchbone // 5. HAY // 6. House Doctor // 7 + 8 ferm LIVING

Kijk ook eens naar

Geen reacties

Laat een reactie achter