6x Zó plaats je een koelkast in de keuken

31 oktober 2019
1 - Koelkast - RVS

Er zijn een aantal apparaten die niet mogen ontbreken in de keuken. De koelkast is er daar absoluut eentje van! En hoewel het zo normaal is geworden om een grote koelkast in huis te hebben, kan de plaatsing ervan nog best lastig zijn. Het moet op een praktische plek staan, maar het moet er tegelijkertijd ook mooi uitzien. Hoe pak je dat aan? Wij willen je hier graag bij helpen door een paar tips en inspiratiebeelden te delen. (samenwerking)

RVS koelkast in compacte keuken

Een eenvoudige manier om een koelkast in de keuken te verwerken, is door het simpelweg in een hoekje te plaatsen. Meet de afstand tussen de muur en het keukenblok en koop een koelkast die hier precies tussen past. Je kunt er eventueel voor kiezen om een klein wandje tussen de koelkast en de keuken te plaatsen. Dit zorgt voor een rustiger geheel. Ook kun je boven de koelkast extra opbergruimte creëren, bijvoorbeeld voor wijnflessen.


2 - Koelkast - Amerikaans

Amerikaanse koelkast in kastenwand

In deze moderne landelijke keuken is er gekozen voor een grote Amerikaanse koelkast. Deze is prachtig in het geheel weggewerkt. Er is namelijk een kastenwand omheen gebouwd. Dit is niet alleen heel mooi, maar ook erg handig. Je maakt op deze manier optimaal gebruik van de ruimte!


3 - Koelkast - Vrijstaand mat zwart

Vrijstaande mat zwarte koelkast

Durf jij het aan? Een stoere mat zwarte koelkast als blikvanger in de keuken. Het is gewaagd, maar heel erg stijlvol. De lichte Scandinavische keuken krijgt er meteen een stoere uitstraling van. Deze vrijstaande koelkast hoef je dan ook niet weg te werken in een kastenwand of achter een muurtje.


4 - Koelkast - ingebouwd landelijk

Ingebouwde koelkast met landelijk frontje

Heb je liever een rustig en gestroomlijnd geheel? Dan kun je ervoor kiezen om zowel de koelkast als de vriezer te laten inbouwen. De apparaten worden weggewerkt door middel van een keukenfront. Deze frontjes zijn precies hetzelfde als die van de andere kasten en lades.


5 - Koelkast - ingebouwd modern

Ingebouwde koelkast in moderne keuken

Natuurlijk kun je een koelkast ook mooi wegwerken in een moderne keuken. Op het eerste gezicht zie je niet eens waar de koelkast is verstopt! De greeploze keukenkasten laten alles goed in elkaar overlopen.


6 - Koelkast - mintgroen retro look

Mint groene koelkast met retro look

Koelkasten met een retro look zijn al een tijdje een grote trend. Het ziet er ook zo sfeervol uit! Ze zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren en formaten. Je kunt natuurlijk zelf bepalen of je het midden in de ruimte zet of iets subtieler achter een wandje verstopt.


Volg Meubeltrack ook op InstagramPinterest en Facebook voor een flinke dosis interieur-inspiratie!

Kijk ook eens naar

Geen reacties

Laat een reactie achter