Dit zijn de kersttrends van 2019

23 oktober 2019
Optie 3 - Unsplash voordeur kerstkrans

Het duurt natuurlijk nog éven voordat Kerst weer voor de deur staat, maar je kunt wat ons betreft niet vroeg genoeg beginnen met alle voorbereidingen. Om je alvast een beetje op weg te helpen, verzamelden we in dit blog vier leuke kersttrends voor 2019. (samenwerking)

Heb jij ook elk jaar dezelfde kleuren en ornamenten in je boom hangen? Of is je hele huis jaarlijks groen/rood gekleurd? Dan is het wellicht tijd voor een kleine update. De kerstkleuren en trends lopen jaarlijks behoorlijk uiteen. Wat je ook in je boom of huis plaatst: gezellig wordt het hoe dan ook!


eugenivy_reserv-St6UEfOslPE-unsplash

Trend 1 – Go bold!

Jazeker, deze kerst mág je uitpakken, want het kan wat kleurtjes betreft niet gek genoeg. Een gedurfde trend om mee te beginnen dus! Deze kenmerkt zich door dominante, opvallende kleuren als rood, paars en donkerroze. Je moet er een beetje lef voor hebben, maar als je het op de juiste manier weet te combineren (denk: ton-sur-ton), dan kun je prachtige eyecatchers creëren. Uiteraard passen decoratie-items als kersthuisjes hier pérfect bij! Stijltip: zorg dat je de kleuren van ornamenten linkt aan bepaalde kleuren in de kersthuisjes voor een mooie match.


mourad-saadi-ZXbeOqF1NFQ-unsplash

Trend 2 – Natuurlijk en minimalistisch

Aangezien planten tegenwoordig standaard deel uitmaken van ons interieur, zijn natuurlijke tinten als groen erg populair deze kerst. Dat zie je ook terug in kerstdecoratie. Denk aan groene accessoires, natuurlijke materialen én minimalistische kerstverlichting. Bij deze trend is het belangrijk om het ‘groen’ goed naar voren te halen, dus vergeet opvallende lampen en versieringen, maar kies voor minimalistische decoratie en tinten die elkaar complimenteren. Denk aan houtkleuren, maar ook aan dennen-, eucalyptus- of mosgroen. En wat dacht je van droogbloemen? Helemaal on-trend dit najaar!


christmas-christmas-balls-christmas-decorations-1669093

Trend 3 – Gouden glorie

Vrijwel elk jaar zien we goud terug in de kersttrends. Dat is ook niet zo vreemd, want deze warme en feestelijke kleur brengt sfeer én glamour in huis. Uiteraard bepaal je zelf in hoeverre je uitpakt met deze trend, maar als je het alleen op goud en groen (van de boom) houdt moet je wel heel erg je best doen om het over de top te laten gaan. Kan prima dus!


cody-chan-5ghXefqMtXc-unsplash

Trend 4 – Ice, ice, baby

Last, but zeker not least. Deze ijzige trend is er hoogstwaarschijnlijk een die het erg goed gaat doen deze winter. De trend kenmerkt zich door uiteenlopende blauwtinten, gecombineerd met grijs, wit en zilveren details. Zoals je op het plaatje hierboven ziet is deze kleurencombinatie allesbehalve kil of grauw. Wij zijn fan!

Op basis van welke trend ga jij je woning versieren aankomende kerst?

 


Volg Meubeltrack ook op InstagramPinterest en Facebook voor een flinke dosis interieur-inspiratie!

Kijk ook eens naar

Geen reacties

Laat een reactie achter