Energie vergelijken? Zo pak je dat aan!

18 oktober 2019
bedroom-416062_1280

Iedereen weet inmiddels wel dat het belangrijk is om te kijken naar een goede zorgverzekering voor het nieuwe jaar. Als het op overstappen aankomt, loont het echter ook om de verschillende energieleveranciers eens onder de loep te nemen. Door deze te vergelijken kun je namelijk behoorlijk wat kosten besparen op gas en stroom. Weten hoe je dat precies aanpakt? Lees dan verder. (samenwerking)

Energieleveranciers mogen hun eigen prijzen bepalen, dit betekent dat er een aanzienlijk verschil tussen de prijzen zit. Het loont daarom zeker om je hier elk jaar in te verdiepen, want je kunt jaarlijks tot wel 450 euro besparen. De meeste mensen hebben een contract voor onbepaalde tijd, dus hiermee hoef je niet te wachten tot het einde van het jaar.


chairs-2181968_1920

Overstappen is makkelijk

Over het algemeen blijven we trouw aan dezelfde energieleverancier, omdat we denken dat het veel gedoe is om over te stappen. Toch merk je daar niks van. Je gas en licht veranderen niet. Het enige verschil is de leverancier. Overstappen houdt eigenlijk alleen een administratieve handeling in. Aan de huidige meter, aansluiting en leidingen wordt niet gesleuteld om de overstap te realiseren.

Als je eventueel gaat verhuizen heb je ook gas, water en licht nodig. In dat geval heb je twee contracten nodig. Water heb je nodig bij de waterleverancier en gas en licht andere bij een energieleverancier. De leverancier van het water kun je natuurlijk niet kiezen. Wanneer je binnen dezelfde regio blijft, geef je je nieuwe adres door aan je huidige waterleverancier. Als je naar een andere regio verhuisd, moet je je afmelden bij je huidige leverancier en aanmelden bij de leverancier van de nieuwe regio.

kitchen-2174593_1920

Hoe pak je een overstap aan?

Er zijn verschillende websites waarop je het aanbod van energieleveranciers kan vergelijken. Op deze vergelijkingssites kan je bijvoorbeeld zelf aangeven of je groene stroom wilt of niet én voor welke termijn je een contract wilt afsluiten. Ook vul je je persoonlijke situatie in, waarbij je aangeeft uit hoeveel personen je gezin bestaat en in wat voor huis je woont. Op basis van jouw wensen en de betreffende situatie worden aanbieders geselecteerd waaruit je vervolgens een keuze kan maken.

Als je elk jaar overstapt, is dit vaak nóg voordeliger. Energie vergelijken loont dus! Veel energieleveranciers bieden namelijk mooie kortingen of welkomstbonussen aan nieuwe klanten. Benieuwd naar de voordelen van een overstap voor jouw situatie? Wacht dan niet langer en bekijk alvast rustig de mogelijkheden.


Volg Meubeltrack ook op InstagramPinterest en Facebook voor een flinke dosis interieur-inspiratie!

Kijk ook eens naar

Geen reacties

Laat een reactie achter