DIY: Krans van droogbloemen

8 november 2019
Omslagfoto optie

De klok is intussen verzet en daardoor wordt het een stuk sneller donker. Gelukkig kun je je woning behoorlijk opfleuren met mooie bloemen. Het enige probleem is waarschijnlijk wel een vervelende verwarming (lees: droge lucht) die roet in het eten gooit. Onze gastblogger Yonne heeft daar de ultieme oplossing voor: een DIY met droogbloemen. Hiermee creëer je – met een tikkeltje handigheid – een kleurrijke bloemenkrans waar je lang plezier van hebt!


De droogbloementrend

In de jaren zeventig en tachtig waren ze al een hit, maar we zijn ze jarenlang uit het oog verloren: droogbloemen! Als student kocht ik ooit al eens een bosje. Ideaal, want het kostte weinig geld en ik had er jarenlang plezier van. Droogbloemen passen dan ook heel goed in de trends van duurzaamheid en natuurlijke tinten en materialen.

Inmiddels duiken de droogbloemen steeds vaker op en staan interieurbladen en social media als Instagram vól met foto’s van vazen met pampasgras en andere gedroogde bloemen. Behalve dat ze heel leuk staan in een vaas, zijn ze ook uitermate geschikt voor Do-It-Yourself projecten. Als je zoekt op Pinterest kom je tal van mooie ideeën tegen. Ik heb gekozen voor het maken van een droogbloemenkrans en mijn zus deed ook gezellig mee.

Knipsel 1

Wat heb je nodig?

Omslagfoto

Aan de slag!

Bedenk of je de krans helemaal vol wil met bloemen, alleen de onderste helft óf dat je kiest voor een asymmetrische krans. Daarna ga je de bloemen als het ware ‘stapelen’. Ik heb gewerkt van links naar rechts. Je knipt een stuk ijzerdraad van ongeveer 20 cm af en legt een bloem op de ring. Je wikkelt het ijzerdraad één of twee keer om de steel en legt dan de volgende bloem erop, ook hier wikkel je het ijzerdraad weer een paar keer omheen. Zo werk je langzaam naar beneden toe.

DSC_0652

Ik heb gekozen voor koperkleurig ijzerdraad omdat ik deze kleur goed bij de droogbloemen vond passen. Donkergroen ijzerdraad is ook geschikt. Het is overigens een goed idee om de verschillende soorten bloemen af te wisselen, zodat de kleuren uiteindelijk over de gehele krans verdeeld zijn.

DSC_0656

Wij besloten daarnaast ook om nog wat grassen uit de tuin te plukken. Dit vult de krans beter op en geeft hem wat meer volume, zoals je hieronder kunt zien.

Knipsel 2

Je blijft de bloemen eigenlijk op dezelfde manier stapelen én in dezelfde richting, in ieder geval zo ver als jij je krans wil bekleden. Het is goed om de krans af en toe even op afstand te bekijken om te zien of er geen kale plekken zijn en of de kleuren mooi verdeeld zijn.

DSC_0664

Is je krans bijna klaar? Knip dan alle stelen kort en zorg dat je afsluit met een volle bloem om het gebruikte ijzerdraad te camoufleren. Je kunt ook afsluiten met een mooi stukje lint dat je met het ijzerdraad om de steeltjes heen wikkelt. Het lint kun je vervolgens ook gebruiken om de ring mee op te hangen.

Social optie 2

Tot slot

Nu is het tijd om een plekje voor de droogbloemenkrans te zoeken. Ik ben er helemaal blij mee en vind hem prachtig staan tegen mijn groene muur. Heb jij ook al zin gekregen om aan de slag te gaan? Heel veel plezier ermee!

 


Yonne1

Dit blog is geschreven door Yonne. Ze woont samen met haar vriend en hun kat Pim in een gezellige hoekwoning in Breda.

Yonne heeft oog voor mooie vintage schatten. Haar stijl is kleurrijk, industrieel mét vintage vondsten. Dit is terug te zien in de gehele woning.

Je vindt Yonne op Instagram via @huizemus én op haar eigen blog www.huizemus.nl.


Benieuwd naar de vorige blogs die Yonne voor ons schreef? Die vind je op deze pagina.

 

Kijk ook eens naar

Geen reacties

Laat een reactie achter