Deze DIY maakt de kerstkrans weer hip!

7 december 2017
DIY-HOLIDAY-WREATH

Kwam je moeder vroeger ook weleens trots thuis met een kerstkrans van de plaatselijke doe-het-zelf-middag? Dan heb je vast een bepaald beeld over deze kransen gekregen. Laten we dat beeld even volledig gaan omgooien met deze DIY voor een – al zeggen we het zelf – hippe kerstkrans. De kerstkrans 2.0 zou je het kunnen noemen, want over het algemeen zijn de welbekende varianten vrij robuust. Dit exemplaar is eenvoudig en minimalistisch vormgegeven én past daardoor een stuk beter in het huidige interieur.

Je hebt nodig:

  • Hoelahoep (je kent vast wel iemand die er nog eentje van vergane glorie heeft slingeren)
  • Naturel touw
  • Grote decoratieletters (deze kun je evt. uitknippen van karton of dik papier)
  • Verf in spuitbus (in het voorbeeld is goudkleurige verf gebruikt)
  • Een plant met lange, buigbare takken en voldoende groen (in het voorbeeld is Eucalyptus gebruikt)
  • Vloeibare lijm (om de letters mee te bevestigen)

I / Regel allereerst een hoelahoep. Het maakt niet uit wat de staat ervan is, want je gaat er nu toch een laag verf overheen spuiten. Spray de gehele hoepel in met de kleur die je hebt gekozen en laat dit goed drogen. Kijk eventueel op de verpakking van de spuitbus om erachter te komen wanneer deze droog genoeg is om ‘m aan te raken.

II / Zoals je kunt zien op onderstaande foto, is het touw bevestigd aan de hoepel. Dit is de volgende stap. Je hoeft niet per se een bepaald patroon aan te houden, maar zorg voor een speels effect.

diy-christmas-decor

III / Pak de stukken plant die je wil gebruiken voor deze krans. Bevestig deze door middel van kleine knoopjes aan de hoelahoep. Houd er rekening mee dat je geen kale plekken overhoudt. Tip: wil je langer plezier hebben van je krans? Ga dan op zoek naar een aantal realistische neptakken.

christmas-wreath-ideas

DIY-HOLIDAY-WREATHS

IV // Afhankelijk van hoe groot je hoepel en letters zijn, kun je bepalen wat voor woord je in het midden van de krans wil vormen. De letters kun je eenvoudig bevestigen aan het touw met een beetje lijm.

HOW-TO-MAKE-A-CHRISTMAS-WREATH

Klaar! Nu hoef je alleen nog een mooie plek uit te kiezen voor je homemade krans!

Volg Meubeltrack ook op InstagramPinterest en Facebook voor een flinke dosis interieur-inspiratie!

Bron DIY: homemade ginger

Kijk ook eens naar

Geen reacties

Laat een reactie achter