Verander een oud boek in kunst

18 september 2016
Framed-Old-Book-Pages-Transformed-Into-Fascinating-Artwork

Mensen vinden het vaak zonde om boeken weg te gooien en wij geven ze daar gelijk in. Geef je oude boeken een tweede leven en creëer een persoonlijk kunstwerk voor aan de muur.  Bekijk hier een stappenplan zodat je binnen een oogwenk een persoonlijke boodschap aan de muur hebt hangen.
 Van veraf lijken het niet meer dan abstracte zwarte vlakken, maar als je dichterbij komt, verschijnen de zinnen. Maar first things first: Wat heb je nodig?

– een oud boek
– een fineliner
– een liniaal
– zwart papier
– lijstjes
– dubbelzijdig plakband

Rip-out-a-few-pages-from-an-old-book-for-your-Book-Page-Art-Project

Stap 1: Kies een tekst die je aanspreekt

Vind een zin of alinea die je aanspreekt en scheur de betreffende pagina’s voorzichtig uit het boek. Neem dan een liniaal en fineliner en begin met het inkleuren van de bladzijden. Let erop dat je de tekst die je wil zien niet mee kleurt!

Make-black-lines-back-and-forth-to-complete-your-Book-Page-Wall-Art-Installation

Stap 2: Kleur alles in

Ga met je liniaal alle hoeken af en kleur alles zwart. Het is makkelijker als je de buitenste zijden eerst doet. Doe dit bij alle pagina’s. Dit is best een tijdrovend klusje en je moet vooral niet te netjes willen werken, want het is mooier als het geheel wat rommeliger is. Zorg wel dat de randen strak zijn.

Measure-out-and-shape-a-page-that-fits-the-frames-perfectly

Stap 3: Maak de randen rafelig

Als het een oud boek is, is het waarschijnlijkst het mooi als de randen van de bladzijden een beetje rafelig zijn. Leg je liniaal langs de rand en scheur het papier voorzichtig af.

Highlight-the-quotes-that-you-love-the-most-with-Book-Pages-Wallart

Stap 4: Plak de pagina’s op het zwarte papier

De pagina’s zijn waarschijnlijk niet meer helemaal parelwit, daarom is het mooier om ze op een zwarte achtergrond te plakken in plaats van een witte. Pak dubbelzijdig plakband en plak de bladzijden op een (groter) stuk zwart papier.

Getting-your-pages-ready-for-the-framing

Stap 5: Stop de bladzijden in een mooi lijstje

En voilà, je zelfgemaakte kunstwerk is klaar.

Framed-Old-Book-Pages-Transformed-Into-Fascinating-Artwork

Fotocredits: Decoist

Kijk ook eens naar

Geen reacties

Laat een reactie achter