Indrukwekkende loft in New York

16 december 2016
2987421

“I want to wake up, in a city that doesn’t sleep. And find I’m king of the hill. Top of the heap.” Frank Sinatra bracht in zijn hit New York een ode aan de big apple. Wij kunnen het alleen maar roerend met hem eens zijn, want wie wil er nou niet wonen in deze metropool. Vergaap je gerust eens aan deze parelwitte loft, gelegen in de populaire oude wijk NoHo.

De luxeuze loft ligt op een steenworp afstand van Broadway, misschien wel New Yorks bekendste straat. Het gebouw herbergt een schat aan historie. De architect realiseerde het project in 1890 en zorgde mede door het gebruik van materialen als koper dat het complex een echte eyecatcher werd. Saillant detail: Voorheen was het appartementencomplex een bankgebouw. Een van de meest spraakmakende bankovervallen in Amerikaanse geschiedenis vond hier plaats, toen topcrimineel George Leslie eind 1800 zijn oog op de ‘Bleecker Tower’ had laten vallen.
2987419

2987423
Het gebouw staat in de top 10 gebouwen van New York en dat vinden wij niet gek. Met zijn imposante ramen, enorme openhaard en badkuip waarin je vrijwillig zou kunnen verdrinken, wil je nooit meer ergens anders heen. En dan hebben we het nog niet eens gehad over een inloopkast waarvan de gehele cast van Sex and the City jaloers zou worden en de enorme plaat van Italiaans marmer die je in de badkamer vindt. Op wel meer plaatsen in de loft komt het marmer terug.

2987441

2987427

Niet alleen de bad-, maar ook de keuken is in een exclusief (Italiaans) marmeren jasje gehesen. De vloeren bestaan allemaal uit Zweeds beukenhout. Om het verfwerk in de loft te beschermen, zijn alle ramen gecoat met een zonwerende folie.

2987433
2987439

Fotocredits: Esny.se

Kijk ook eens naar

Geen reacties

Laat een reactie achter