Strand West: als een kind in een snoepwinkel

28 maart 2016
In de winkel Strand West kun je terecht voor een leuk cadeau, maar ook interieuradvies

In hartje Utrecht aan de Oudegracht vinden we woonwinkel Strand West. Het vier verdiepingen tellende monumentale stadskasteel Drakenburg creëert een perfect spanningsveld tussen historie en modern design. Verdwaal hier rustig tijdens een dagje uit en laat je inspireren door dit bijzondere woonwarenhuis. 

De ideale plek voor een leuk cadeau

In de grote, hoge ruimte met imposante ramen op de begane grond vinden we voor ieder wat wils. “Dat is het mooie van Strand West”, vertelt verkoopster Lonneke. “Je kunt hier slagen voor een cadeautje, maar ook voor een complete inrichting.” In open kubussen vinden we diverse hebbedingetjes die de fantasie prikkelen. Neem bijvoorbeeld het geinige bestek waar een vliegtuigje aan vast geplakt zit dat zo je mond in vliegt. Of wat denk je van de grappige wandhaakjes in de vorm van dierenhoofden van The Zoo.

2015-winkel-website-9[1]

Gewelfde kelder

Daal af van de oude stenen trap om terecht te komen in de prachtig gewelfde kelder die op het moment van bezoek vol staat met afgeprijsde artikelen. Dit is overigen niet altijd zo, dus neem het ons niet kwalijk als de aanbiedingen weer weg zijn. Het assortiment van de kelder verandert constant, op dit moment draait alles om het thema buitenmeubilair. We vinden er ook de grappige stopcontactafdekplaatjes van Suit’d’suits. Dit zijn universele covers waarmee je jouw stopcontact opfleurt. Ze komen in verschillende designs, zoals een gedeelte van Rembrandts schilderij De Nachtwacht of in een mooi Delfts blauw patroon.

2015-winkel-website-14[1]

Monumentaal pand

Boven de begane grond zijn nog twee verdiepingen te verkennen. Via een krakende, houten trap (mét ouderwetse traplift) komen we terecht op de tweede verdieping. Het eerste wat opvalt, is de oude houten wand die volhangt met allerlei kleurrijke bordjes. De eerste verdieping draait helemaal om meubels en verlichting. Jonge ontwerpers worden afgewisseld met gevestigde namen. Elke kamer is een showroom op zich waarbij het design naadloos versmelt met het karakteristieke pand. Op deze dinsdagmorgen is het gebouw vrijwel uitgestorven en is het mogelijk om elke bank een keer te proberen. “Dat is overigens wel een zeldzaamheid”, vertelt Lonneke. “Over het algemeen staat het hier echt vol.”

2015-winkel-website-2[1]

Strand West presents StrandLAB

We zijn bijna door de tour heen. De allerlaatste trap leidt ons last but not least naar het zogenaamde StrandLAB waar nieuwsgierigen naar hartelust materialen en producten kunnen voelen en zien. Er liggen onder meer voorbeeldtegels, -gordijnen, -steen, -aanrechtbladen, -vloeren en meubelstoffen. Als je wil kun je de legio stalen gebruiken om zelf een moodboard samen te stellen. Je kunt bij Strand West namelijk niet alleen terecht voor losse meubelstukken, maar ook voor interieuradvies. De ervaren architecten van Strand NL helpen jou graag met het inrichten van jouw stulpje of de verbouwing van jouw huis. Meer weten? Verken dan vooral zelfs eens de wereld van Strand West.

]

 

Strand West
Oudegracht 114
3511 AW Utrecht

Kijk ook eens naar

Geen reacties

Laat een reactie achter