MisterDesign

14 augustus 2015
IMG_9837

MisterDesign werd 5 jaar geleden midden in de crisis opgericht, maar dat is volgens Marco van Rosmalen, met Rene Nielen mede-eigenaar van MisterDesign, geen probleem. “Crises zijn niet zo erg. Sterker nog, ze kunnen goed zijn omdat ze zorgen voor innovativiteit en kwaliteit. Het is als de evolutietheorie: degenen die sterk zijn of zich aan kunnen passen gaan door.”

IMG_9813

Kom sfeer proeven

MisterDesign heeft weliswaar een grote webwinkel, maar is meer dan dat alleen. “Je kunt meubelen en verlichting proberen te verkopen of je kunt er voor kiezen om een verhaal te brengen; beleving. Dat laatste doen wij. We verwachten nog niet dat consumenten makkelijk online hun nieuwe bank gaan bestellen. Een bank wil je voelen en uitproberen. Wij nodigen mensen uit om hier sfeer te komen proeven”, legt Marco uit. In de Hinthamerstraat in Den Bosch bevinden zich de twee winkels van MisterDesign, recht tegenover elkaar. Elke winkel heeft zijn geheel eigen beleving. Het ene is strak ingericht met felle kleuren, afgewisseld met zwart en wit. Er staat bijvoorbeeld een kanariegele bank van Gelderland bij een feloranje Orange Slice van Artifort. De winkel ertegenover is een wereld van verschil. Deze is ingericht met warme kleuren en natuurlijke materialen, met muren van uitgehakt baksteen. Dat was wel anders toen ze er in kwamen. “Het was echt een enorme uitdaging. Lagen stuckwerk over elkaar, verzakte plafonds, kapotte ornamenten en overal hingen balken”, vertelt Marco. Na een half jaar hard werken, zijn de karakteristieke eigenschappen van het pand geheel in oude staat hersteld. De meeste mensen kennen het niet meer terug. De reacties uit de buurt zijn lovend. “Mensen zijn verrast dat er zo’n mooi pand achter schuil ging. We zijn nu bezig met de finishing touch. Onder in de zaak komt bijvoorbeeld een lichtstudio die nu zo goed als klaar is. Komend jaar ondergaat ook het andere pand weer een metamorfose. Het is goed om te blijven ontwikkelen”, zegt hij.”Interieurbeleving wordt steeds meer als fashion.”

IMG_9822

Beleving voorop

Een belangrijk speerpunt voor MisterDesign is het overbrengen van hun hartstocht en passie voor interieur en design in het bijzonder. Dit blijkt ook uit het feit dat zij 2x een magazine uit hebben gebracht dat met bladen als ElleDecoration en Eigen Huis & Interieur werd geleverd. Marco: “Je moet dit magazine niet zien als zomaar een commercieel boek. Het gaat om het overdragen van de beleving. Je moet erdoor geïnspireerd raken. We doen alles voor het magazine in huis, van fotografie tot de teksten. Natuurlijk hebben merken zelf ook mooie productfoto’s, maar we geven er graag onze eigen creatieve draai aan. Wij maken sfeerbeelden in Nederlandse huiskamers waarbij we gebruik maken van verschillende merken.” MisterDesign verkoopt zo’n 120 labels, keuze genoeg. Misschien iets te veel? Geen nood, om klanten optimaal van dienst te kunnen zijn heeft de winkel 4 professionele interieuradviseurs in dienst. De consument kan door hen, geheel gratis, en vrijblijvend een vakkundig interieuradvies laten opstellen en daarbij kiezen uit premium designmerken als Vitra, Artifort, MDF Italia, Pastoe, Hay, Muuto, Tom Dixon en Carl Hansen & Son.

IMG_9707

Ruijch

In 2011 startte MisterDesign bovendien een eigen label: Ruijch. Voor zijn collectie werkte het merk samen met onder andere het bekende ontwerpersduo Kranen|Gille. “We maken mooie retro tafels en kasten, maar dan in een modern jasje. Ruijch gebruikt veel wit en licht hout. Het is een puur en minimalistisch merk met Scandinavische invloeden. Binnenkort komt ook de eerste collectie zitmeubelen uit”, vertelt Marco.

IMG_9829

Gratis leveren

Soms heeft Marco wel eens het idee dat de branche toe is aan een flinke opfrissing. MisterDesign is wars van het elitaire imago waarmee de meubelbranche af en toe geassocieerd wordt. “Vreemd dat er nog steeds mensen zijn die niet begrijpen dat de winkelier in dienst van de klant is en niet andersom.” Om die reden ziet hij er persoonlijk op toe dat al de meubels gratis bezorgd en op en top geïnstalleerd worden bij de klant. De gehele week rijden er bezorgers door heel Nederland en Belgie om de producten af te leveren. Als een product op voorraad is, heb je het de volgende dag, of uiterlijk binnen 2 tot 5 werkdagen in jouw huis staan. “En als de meubelen eenmaal staan, nemen we alle verpakkingsmateriaal ook weer mee naar huis”, zegt hij trots.

IMG_9881

Een race zonder eind 

Rene en Marco hebben altijd al in de meubelbranche gewerkt. “Als je eenmaal met het interieurvirus wordt besmet, kom je er nooit meer vanaf”, lacht hij. In eerste instantie bestond het team uit maar 2 man, maar de zaken gingen zo goed dat het team na een half jaar al verdubbeld was. De winkel bleef groeien en er dienden zich steeds mooiere merken aan. Er werd een vestiging in Berlijn geopend, compleet met Duitse website. Ook in Den Bosch was er behoefte aan meer ruimte en er werd een tweede pand bemachtigd. Inmiddels bestaat het team uit 15 man en de winkel blijft groeien. Marco: “We rennen een hele mooie race, maar het is wel een marathon en geen sprint. Het is ontzettend mooi en vol uitdaging en eigenlijk hoeven we voorlopig ook nog niet te finishen.”

IMG_9861

 

MISTER DESIGN
Hinthamerstraat 105 en 90
Den Bosch

 

Kijk ook eens naar

Geen reacties

Laat een reactie achter