Prachtig paars: klimplant Wisteria laat hoofden draaien

20 mei 2017
Cover

Wauw, wauw en nog eens wauw! Via Instagram stuitte we een tijdje terug op deze pracht van een plant en een nieuw item op onze wishlist was geboren. Wisteria sinensis is de officiele benaming, maar in Nederland ook bekend als blauwe regen.

Het is een slingerplant met grote bloemen die vaak paarsachtig van kleur zijn. De bloemen groeien van mei t/m juli en met wat geluk worden de bloemtrossen tot wel 25cm lang. Bij een volle plant geeft dit een waanzinnig effect! Deze knapperd heeft wel de nodige verzorging nodig, want hij groeit als kool. Een Wisteria moet minimaal 2 keer per jaar gesnoeid en bemest worden om woekeren te voorkomen. Ook duurt het even bij nieuwe Wisteria’s voordat de bloemen gaan bloeien, soms tot enkele jaren. Maar geloof ons, het is je geduld meer dan waard. Kijk deze prachtplaatjes maar eens. Daar wordt je toch spontaan verliefd op?!

1.

3.

5.

6.

4.

7.

8.

Volg Meubeltrack ook op Instagram en Facebook voor een flinke dosis interieur-inspiratie.

Beeld: 1. grange de charme //  2. instagram //  3. district of chic //  4. tumblr //  5. instagram //  6. instagram //  7. an urban cottage

Kijk ook eens naar

Geen reacties

Laat een reactie achter