Dit is hoe je een eetkamer gezellig in kunt richten

24 mei 2021
pexels-max-vakhtbovych-6492388

Het hart van het huis is de eetkamer. Het is de plek waar je samen de dag begint voor een ontbijtje. Of waar je de dag eindigt met een heerlijk diner. Samen met vrienden een gezellige spelletjesavond onder het genot van een drankje. Deze gezellige gebeurtenissen vinden vaak plaats in de eetkamer. Om ervoor te zorgen dat je hier gezellig kunt zitten, is het belangrijk om deze ruimte in te richten.

Of jij nou een aparte ruimte voor de eetkamer hebt of deze bij de keuken in hebt, voor het inrichten van de ruimte kun je vaak hetzelfde stappenplan aanhouden. Wat dat precies is? Daarvoor lees je deze blog!

#1 Een grote of kleine eettafel

Wil jij ruim aan tafel zitten of houd je er juist meer van een knussere setting? Dit zijn vragen waar je je mee bezig moet houden wanneer je gaat nadenken over een eettafel. Daarnaast speelt de ruimte die je beschikbaar hebt in de eetkamer hier mee. Grote tafels zijn een goede invulling van een ruim opgezette eetkamer. Daarnaast kun je er met veel personen aan zitten.

Een grote eetkamertafel komt in verschillende vormen. Zo kun je gaan voor een traditionele rechthoekige variant. Dit zorgt voor een strakke en tijdloze uitstraling waardoor dit zal staan in iedere ruimte. Wanneer je juist voor een wat speelsere uitstraling wilt gaan kun je kiezen voor een ovale eettafel. Door de ronde vormen van de tafel doorbreek je de rechte lijnen in het interieur.

Een kleine eettafel past beter in een wat kleinere ruimte. Je kunt hier wel met minder mensen aan zitten. Wil je alsnog met redelijk wat mensen aan een relatief kleine tafel zitten? Dan kies je voor een ronde eettafel. Deze nemen minder ruimte in beslag maar doordat er geen hoeken zijn, kun je meer mensen kwijt.

Dit-is-hoe-je-een-eetkamer-gezellig-inricht-4

#2 Verschillende mogelijkheden voor stoelen

Aan een eettafel mogen stoelen niet ontbreken. Tenzij je op de grond wilt zitten natuurlijk. Ervan uitgaande dat dat niet is wat je wilt, kun je een keuze maken voor een comfortabele eetkamerstoel. Hiervoor geldt dat er veel verschillende mogelijkheden zijn. Zowel in de look als de feel van de stoel. Wil je heerlijk zacht zitten? Kies dan voor zachte velvet stoelen. Dit zorgt daarnaast voor een warme uitstraling in het interieur.

Velvet stoelen passen zijn goed te combineren doordat deze vaak in veel verschillende kleuren komen. Voor velvet stoelen wordt er veelal gebruik gemaakt van volle en diepe kleuren. Dit zijn namelijk kleuren die mooi tot hun recht komen bij een zachte stof.

Wil jij liever een stoerdere uitstraling in het interieur? Kies dan voor industriële stoelen. Gemaakt van robuuste materialen zoals leer in combinatie met een metalen onderstel. Vaak komen deze stoelen in een natuurlijke kleur waardoor ze goed te combineren zijn.

Dit-is-hoe-je-een-eetkamer-gezellig-inricht-2

#3 Het stylen van de eettafel

Een inrichting is niet compleet zonder passende accessoires. Deze zorgen namelijk voor een gezellige sfeer en kunnen de stijl helemaal af maken. Een plek waar je al goed wat accessoires op kwijt kunt is de eettafel. Door het grote oppervlakte kun je hier verschillende grote maar ook kleine accessoires op neerzetten.

Plaats een grote vaas op tafel met een bos droogbloemen op tafel voor een gezellige sfeer. Door de ruime keuze aan verschillende kleuren, stijlen en groottes kun je een bijpassende bos vinden voor het interieur.

Naast een bos droogbloemen kun je gebruik maken van kandelaars op tafel. Maak gebruik van verschillende kaarsen voor een verschil tussen hoge en lage accessoires. Daarnaast kun je deze kaarsen gezellig aansteken tijdens een sfeervol diner! Voor een extra sfeervol effect combineer je de droogbloemen met een aantal kandelaars.

Dit-is-hoe-je-een-eetkamer-gezellig-inricht-3

#4 Een kunstwerk aan de muur!

Een lege muur kan met een kleurtje al heel sfeervol zijn, maar om het eindplaatje compleet te maken is een kunstwerk aan de muur een leuk idee. Dit hoeft niet echt een kunstwerk te zijn, maar het kan ook een verzameling van posters of foto’s zijn. Kies hier voor verschillende lijstjes met verschillende afmetingen. Hierdoor kun je een speelse touch geven aan de muur en krijg je een echte fotowand!

Wanneer je liever de ruimte aan de muur ook praktisch inricht kies je voor verschillende wandrekjes aan de muur. Wandrekken komen in verschillende vormen en maten. Ze bieden de ruimte om hier nog extra spullen op kwijt te kunnen. Maak er bijvoorbeeld een kruidenrekje van of zet er verschillende plantjes op voor wat groene sfeer.

Voor het gezellig inrichten van de eetkamer is het belangrijk om te zorgen dat de basis staat. Met een gezellige eettafel en comfortabele stoelen kom je namelijk al een heel eind. Om het totaalplaatje compleet te maken kun je kiezen voor verschillende accessoires in de ruimte. Dit kun je doen door het plaatsen van mooie droogbloemen en gezellige posters aan de muur.

Dit-is-hoe-je-een-eetkamer-gezellig-inricht-1

Kijk ook eens naar

Geen reacties

Laat een reactie achter