Met de juiste kantoormeubelen heb je je (thuis) kantoorinrichting on point

6 juli 2021
pexels-photo-265129

Wil je een goed werkbaar en praktisch ingericht thuiskantoor ontwerpen, omdat je veel thuis aan het werk bent? Dan mogen we je feliciteren, want ruime aandacht besteden aan je kantoorinrichting thuis is het slimste wast je kunt doen als je het jezelf gemakkelijk wilt maken en gezond wilt blijven.

Maar hoe pak je een slimme en professionele kantoorinrichting aan? Waar moet je op letten als je geschikte kantoormeubelen koopt voor jouw privékantoor? In dit artikel geven we je nuttige adviezen van experts, zodat je jouw kantoorinrichting professioneel en doordacht kunt aanpakken.  Doe er je voordeel mee en maak het thuiswerken voor jezelf zo comfortabel als mogelijk is.


 

Praktische kantoormeubelen van goede kwaliteit

Dee kern van ieder goed thuiskantoor bestaat uit praktische en kwalitatief goede kantoormeubelen. Het hoofddoel van een thuiskantoor is natuurlijk dat je hier goed en comfortabel moet kunnen werken. Zorg er daarom voor dat je voor je kantoorinrichting goede en ruime kantoormeubelen uitkiest. Ga voor een verstelbare bureaustoel, die comfortabel zit en verrijdbaar is. Het zitgemak is hierbij erg belangrijk, omdat je vaak urenlang in je kantoor doorbrengt.

Een belangrijk punt van aandacht bij het uitkiezen van een bureau is de beschikbare werkruimte. Op een bureau mot je een computer c.q. laptop kwijt kunnen, maar daarnaast ook mappen, documenten en dergelijke. Zorg ook dat je ruimte hebt voor iets persoonlijks op het bureau, zoals een foto van je partners en/of kinderen en ruimte voor een plantje of bloemetje.

Zet ook een ruime opbergkast in je thuiskantoor

Op elk kantoor is het belangrijk dat je snel de juiste spullen en benodigdheden bij de hand hebt. Daarom is een stevige opbergkast of dossierkast met voldoende ruimte van belang. Hierin kun je je dossiers, boeken en papier in kwijt, evenals kantoorspulletjes (zoals nietjes, een perforator, pennen, potloden, et cetera). Zo heb je altijd alle accessoires bij de hand die je op kantoor nodig hebt en kun je nog efficiënter werken.

Vergeet niet om je thuiskantoor persoonlijk te maken

Een kantoor aan huis dient een plek te zijn met goede kantoormeubelen, waardoor je goed en efficiënt je werk kunt doen. Maar tegelijk is het ook verstandig om er een werkplek van te maken waar het prettig en aangenaam vertoeven is. Zorg er daarom voor dat je thuiskantoor gezellig, persoonlijk en sfeervol is ingericht. Een sfeervolle en comfortabele kantoorinrichting geeft een ontspannen gevoel en helpt je om het werken thuis langer vol te houden.

Hang bijvoorbeeld een mooie foto van jou en je partner (of jullie kinderen) aan de muur. Een fraaie stationsklok of grote wandklok werkt ook sfeerverhogend. Door te kiezen voor lichte, frisse kleuren in je kantoor, een paar planten neer te zetten en een paar leuke decoraties aan de wand te hangen maak je jouw thuiskantoor lekker persoonlijk en sfeervol. JE zult merken dat je hierdoor relaxter wordt en beter je werk kunt doen.

Zorg voor voldoende daglicht op je werkplek

Uit onderzoek is gebleken dat een goed verlichte werkplek de concentratie en productie een positieve impuls geeft. Zog daarom dat er voldoende daglicht naar binnen valt in je kantoor. Lukt dit niet omdat een raam ontbreekt? Zorg dan voor voldoende kunstmatige lichtinval. Licht is namelijk cruciaal om scherp te blijven, je goed te voelen en voldoende te kunnen presteren op een werkdag.

Kijk ook eens naar

Geen reacties

Laat een reactie achter