Waarom je moet kiezen voor een strakke gietvloer

22 april 2021
Gietvloeren

Gietvloeren zijn de laatste jaren ontzettend gestegen in populariteit. Dat is ook niet zo gek, aangezien de moderne vloersoort veel voordelen heeft. In dit artikel bespreken we alle positieve eigenschappen en delen we nuttige informatie. Van het onderhoud en de prijs gietvloer tot de verschillende soorten die verkrijgbaar zijn.


Strakke en moderne uitstraling

Een gietvloer heeft van zichzelf een hele strakke uitstraling. Het zorgt dus direct voor een moderne touch in je interieur. Hoewel het een hele populaire vloersoort is voor nieuwbouwwoningen, is het ook prachtig om een gietvloer juist te combineren met een karakteristieke woning. Denk aan een jaren 30 woning of een oude woonboerderij.

Geheel naadloos

Gietvloeren zijn kunststof vloeren die (verrassing!) worden gegoten. Hierdoor ontstaat er een egaal en naadloos resultaat. Met een naadloze vloer kun je eenvoudig verschillende kamers met elkaar verbinden. Trek bijvoorbeeld de eetkamer bij de keuken of laat de gang naadloos overlopen in de woonkamer. Het voordeel is dat de woning hierdoor veel ruimtelijker en groter lijkt. Ook is een vloer zonder naden of drempels erg fijn voor mensen die slecht ter been zijn.

Geschikt voor vochtige ruimtes

Een gietvloer is (mits goed afgewerkt) volledig waterdicht en dus ook geschikt voor in vochtige ruimtes. Je kunt de vloer zelfs in de badkamer toepassen!

Erg onderhoudsvriendelijk

De naadloze vloer is door de vochtafstotende eigenschap ook gemakkelijk schoon te maken. Vlekken kun je vaak snel verwijderen met een licht vochtig doekje. Een gietvloer is dus erg onderhoudsvriendelijk en hygiënisch.

Goede investering voor lange termijn

Gietvloeren hebben een hele lange levensduur van gemiddeld 30 jaar. Het is dus een hele goede investering voor de lange termijn. De exacte gietvloer prijs m2 zal per soort verschillen. We raden aan om een vrijblijvende offerte aan te vragen bij een gietvloerspecialist om een goed idee te krijgen van de kosten.

Werkt geluiddempend

De kunststof vloer is licht elastisch en heeft een geluiddempende werking. Het is ideaal voor in gehorige woningen of appartementen. Daarnaast voelt de vloer door deze elasticiteit zacht en comfortabel aan de voeten.

Geschikt voor vloerverwarming

Het materiaal van een gietvloer kan warmte erg goed geleiden. Het voelt van zichzelf al aangenaam warm aan de voeten, maar is dus eventueel ook te combineren met vloerverwarming.

Verkrijgbaar in veel kleuren en stijlen

Veel mensen denken dat een gietvloer alleen verkrijgbaar is in het grijs. Toch zijn er genoeg andere kleuren verkrijgbaar! Daarnaast kun je de exacte stijl van de vloer bepalen. Kies bijvoorbeeld voor een stoere variant met betonlook of een soort marmerlook voor een elegante uitstraling.

Kijk ook eens naar

Geen reacties

Laat een reactie achter