De leukste DIY-projecten voor de herfst en winter

19 oktober 2020
pexels-daria-shevtsova-704982

De herfst is aangebroken en ook de herfstvakantie is in volle gang. Zeker in deze corona tijden is het lastiger om wat te ondernemen, dus zal thuiszitten vooral de norm zijn. Maar wees niet getreurd! Wij hebben hier iets op bedacht, zodat je je dagen creatief en nuttig kunt invullen. Namelijk: do-it-yourself-projecten!


Wat is er leuker dan thuis aan de keukentafel (wellicht samen met de kinderen) DIY-projecten in elkaar te zetten? Wij hebben speciaal voor jou een aantal van de leukste doe-het-zelf-projecten uitgezocht en hieronder op een rijtje gezet. Aan de slag!

pexels-taryn-elliott-4099354

1. Geurkaarsen 

Herfst is natuurlijk bij uitstek hét seizoen om de kaarsjes aan te steken en met een dekentje op de bank te kruipen. Een mooie bijkomstigheid als de kaarsen dan ook nog eens lekker ruiken. Geen zin om er een fortuin aan uit te geven? Dat hoeft ook helemaal niet! Klik hier voor de benodigdheden en de stappen die je moet doorlopen om zelf de mooiste én heerlijkst geurende kaarsen te maken.


Huizemus - diy krans van droogbloemen

2. Krans van droogbloemen 

Fleur je woning op met één van de populairste soorten bloemen van dit moment: droogbloemen! Ideaal, want je hoeft er ook geen rekening mee te houden dat de lucht in huis te droog is! Eerder heeft onze gastblogger Yonne een blog geschreven over hoe je een DIY-bloemenkrans maakt. Ook zo’n mooie krans maken? Bekijk de DIY dan hier.


Huizemus - diy herfst pompenen vaasjes

3. Pompoenvaasje 

Een typisch element van de herfst is natuurlijk de pompoen. De mooie kleuren staan centraal in dit seizoen. Daarnaast kun je er ook hele leuke dingen van maken, onder andere dit vaasje. Onze gastblogger Yonne legt in dit blog uit hoe je je pompoen om kunt toveren tot een vaas! Tip: Yonne heeft sinds kort ook een eigen blog, zeker de moeite waard om te bezoeken: www.huizemus.nl.


pexels-karolina-grabowska-5468089

4. Adventskalender

Hoewel het oktober is en kerst nog ver weg lijkt, lichten we deze DIY alvast uit om in de sfeer te komen. Er is geen gezelligere sfeer dan die rondom de feestdagen. Deze adventskalender van olijventakken is niet alleen erg leuk om te maken, maar hij staat ook nog eens superleuk in je interieur.


luisa-brimble-AjrIwpu69dY-unsplash

5. Kapstok van een tak

Nog een échte herfst DIY. Als je naar het bos gaat, vergeet dan niet om een grote tak mee te nemen voor deze DIY. Je maakt namelijk een kapstok van een tak, die je vervolgens ophangt aan twee ophanghaken of een sterk touw. Super leuk voor een speels, natuurlijk effect in je interieur.


pexels-sasha-prasastika-3142467

6. Halloween pompoen

Nóg een pompoenen DIY? Jazeker! Oktober is niet alleen de maand waarin de herfst begint, het is namelijk ook de maand van Halloween. Met deze doe-het-zelf maak je de leukste, niet-spooky pompoencreaties. Maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de pompoenen wél spooky te maken!!


pexels-daria-shevtsova-704982

7. Light bulb aan een koord 

De dagen worden korter en de avonden langer. Dus gaan de lichten eerder aan. Met deze DIY maak je heel eenvoudig een supertoffe lamp, die je niet meer uit wilt zetten!

Hopelijk heb je nu genoeg te doen in de herfstvakantie of gewoon op een vrije dag! Toch wat tijd over? Neem dan hier een kijkje voor nóg meer DIY’s

.

Volg Meubeltrack ook op InstagramPinterest en Facebook voor een flinke dosis interieur-inspiratie!


Beeld: Omslagfoto – Daria Shevtsova via Pexels | 1. – Taryn Elliott via Pexels | 2. & 3.Yonne van huizemus | 4. – Karolina Grabowska via Pexels | 5. – Luisa Brimble on Unsplash | 6. – Sasha Prasastika via Pexels | 7. – Idem aan omslagfoto

Kijk ook eens naar

Geen reacties

Laat een reactie achter