De voordelen van een seniorenbed

29 december 2020
photo-1606796913825-2b02883605e9

Slapen is heel belangrijk voor een mens. Daarbij is het essentieel om op elke leeftijd in een comfortabel bed te slapen. Als je een dagje ouder wordt, is het raadzaam om voor een seniorenbed te kiezen. Hier zitten verschillende voordelen aan, die we graag voor je op een rijtje zetten: lees gauw verder!

Comfortabel slapen

Comfort is het belangrijkste onderdeel bij goed slapen. Als je ouder wordt, kan je lichaam om steeds meer wensen vragen wat betreft comfortabel liggen en slapen. Het is slim om hiernaar te luisteren. Zo lenen kwalitatieve boxsprings zich uitstekend als seniorenbed: comfort en ondersteuning staan voorop in de designs. Bij slapen in een ergonomisch doordacht bed met het juiste matras kun je langer fit blijven – eventuele klachten kunnen afnemen of zelfs wegblijven. Zo ga je met een kwalitatief matras voor de juiste ondersteuning, een betere stimulatie voor de bloedsomloop, een droog slaapklimaat en meer ontspanning voor de spieren. Kies ervoor om optimaal te slapen én goed voor je rug, nek en schouders te zorgen.

taisiia-shestopal-hqp_8ViHl4E-unsplash

Een toekomstgerichte keuze

Door het juiste bed in huis te halen, maak je een toekomstgerichte keuze. Een luxe seniorenbed gaat jarenlang mee: ga voor een bed om op te bouwen. Ook als je nu misschien nog geen klachten ervaart maar wel een hogere leeftijd bereikt, is het alvast een slimme keuze om voor een seniorenbed in de slaapkamer te gaan. Zo trakteer je je lichaam tijdig op comfortabele luxe en hoef je op een later moment niet halsoverkop een nieuw bed in huis te halen. Trek er liever een moment voor uit om tijdig een toekomstgericht bed in huis te hebben. Daar heb je alleen maar profijt van!

Eenvoudiger instappen met de juiste hoogte

Voor veel ouderen is de hoogte van het seniorenbed belangrijk. Het instappen en uitstappen kan op een hogere leeftijd lastiger worden en om meer energie vragen. Een bed met de juiste aanvangshoogte zorgt voor meer gemak: zo hoef je minder moeite te doen bij het in bed gaan en het opstaan. Wat de juiste hoogte is? Je moet zittend op het bed zonder veel moeite de voeten plat op de vloer kunnen zetten: dat zorgt voor stabiliteit. Dit is afhankelijk van lengte en heupbooghoogte. Een goede instaphoogte varieert tussen 45 en 65 centimeter hoog.

Een verstelbaar bed

Het is raadzaam om voor een elektrisch verstelbaar seniorenbed te gaan: dit biedt nog meer gemak en comfort. Zo kun je bijvoorbeeld het hoofd- en voeteneind instellen naar wens. Ook het kantelen van het bed is een optie, om bijvoorbeeld druk op de onderrug te verminderen. Een verstelbaar bed maakt het makkelijker om overeind te komen, en zorgt voor meer ontspanning en een fijnere houding bij het liggen.

Een hoog laag bed

Ook een hoog laag verstelling bij een seniorenbed brengt voordelen met zich mee. Zo wordt er vaak voor een hoog laag bed gekozen bij thuiszorg of mantelzorg: het is met een hoog laag bed eenvoudiger om verzorging te kunnen bieden. Verder is het bij een hoog laag seniorenbed simpeler om het bed schoon te maken en op te maken – bukken is niet langer nodig. Dat zorgt absoluut voor meer gemak in huis!

 

Kijk ook eens naar

Geen reacties

Laat een reactie achter