Vitra: Een herkenbaar staaltje Zwitsers design

10 september 2019
1920x1080_2576276guridonbaselchairpoldersofararcredofullupholsterycorkstookrestinganimalscatnuageakarivfullbleed1440x

Van Nederlandse, Scandinavische en Italiaanse designmerken kun je er vast een handjevol opnoemen, maar heb je weleens gehoord van een Zwitsers designmerk, genaamd Vitra? Dit label heeft ontwerpen die je er zó uit kunt pikken en zie je terug in zowel huizen, kantoren als openbare instellingen. (samenwerking)

Het idee voor Vitra is ontstaan in 1953. Dit jaar maakte de Zwitserse oprichter Willi Fehlbaum een reis door de Verenigde Staten, waar hij geïnspireerd werd door de ontwerpen van Charles en Ray Eames. En dan in het bijzonder de stoelen die zij hadden ontworpen. Niet lang erna vond er een ontmoeting plaats en ontstond een duurzame vriendschap, welke tot op de dag van vandaag de koers van het designmerk bepaalt.

1920x1080_lcwakarilightsculpture7aeameshousebirdwalnut2399835masterverkleind

// Elegant en duurzaam

Wat bijzonder is aan de ontwerpen van Vitra? Ze zijn stuk voor stuk bedacht vanuit een duurzaam oogpunt. Dat houdt in dat er gebruik wordt gemaakt van natuurlijke materialen, welke naarmate het gebruik steeds mooier worden. Je kunt zeggen dat ze als het ware een eigen leven gaan leiden, net zoals een leren jas. Ieder item geeft daarmee uiteindelijk een geheel eigen look aan een bepaalde woonruimte. Een design van Vitra gaat generaties lang mee, waardoor het bovendien zeker geschikt is als erfstuk.

1920x1080_vitra-soft-modular-bank-sfeer-1

Combi 1

// De Vitra Campus

Je leest het goed. Vitra beschikt over een heuse campus. Deze bestaat uit een volledig operationele productie-eenheid en een experimenteel lab voor architectuur en design. Hier vind je de commerciële en culturele aspecten van Vitra, verenigd in een uniek complex met moderne architectuur. Dat uit zich in tal van bouwwerken van beroemde architecten, welke samen de productiefaciliteiten van Vitra vormen.

Het is om deze reden dan ook sinds jaar en dag een trekpleister voor architectuurliefhebbers van over de hele wereld. Mocht je dus toevallig ooit in de buurt zijn van Weil am Rhein in Duitsland, kun je een uniek kijkje nemen op de campus óf het nabijgelegen Vitra Design Museum.

1920x1080_girardtableclothshalwoodhalplywoodeamescontracttabletabouretsolvay1288938master

Meer weten over de designmeubels, verlichting en woonaccessoires van Vitra? Bekijk dan eens het brede assortiment of één van de welbekende designs, zoals de Eames Plastic Chairs, Eames Lounge Chair of de Panton collectie.


Volg Meubeltrack ook op InstagramPinterest en Facebook voor een flinke dosis interieur-inspiratie!

Kijk ook eens naar

Geen reacties

Laat een reactie achter