Kozijnen: de verbinding tussen binnen en buiten

10 maart 2017
Keuken

Als interieurgekkies zijn we vaak bezig met onze inrichting. We veranderen regelmatig onze meubels, kiezen voor gezellige woonaccessoires en kleden het geheel aan met mooie gordijnen en vloerkleden. Pas als we willen verbouwen of gaan verhuizen komt het exterieur van de woning aan bod. Kozijnen zijn hier een goed voorbeeld van. Je neemt ze vaak voor lief en geeft ze hooguit een kleine upgrade met een likje verf. Wij hebben ons verdiept in wat kozijnen eigenlijk voor je woning kunnen doen en vinden het hoog tijd om dit met jullie te delen!

Creëer een bijzondere look

Kozijnen maken je woning en zijn de verbinding tussen binnen en buiten. Door te werken met bepaalde materialen en kleuren kunnen kozijnen je huis een rustige uitstraling geven, of juist enorm in het oog springen. Werk bijvoorbeeld met zwarte kozijnen voor een industriële look:

Zwart1

Zwart2

Of met witte kozijnen voor een frisse, lichte uitstraling:

open-dicht-2

Wit1

Badkamer

Materiaal van je kozijnen

Voorheen werden huizen bijna altijd voorzien van houten kozijnen. Erg mooi, maar dit brengt helaas wel veel onderhoud en dus kosten met zich mee. Daarom worden nieuwbouwhuizen steeds vaker uitgerust met kunststof kozijnen. En dat is eigenlijk helemaal niet zo vreemd. Ze gaan namelijk veel langer mee én zijn goedkoper dan houten kozijnen. Win-win zou je denken! Toch hoor je hier en daar geluiden over de uitstraling van kunststof kozijnen. Ze zouden minder mooi zijn dan de authentieke, houten exemplaren.

Daar valt wat voor te zeggen, maar gelukkig hebben de fabrikanten hier naar geluisterd. Zo heb je tegenwoordig kunststof kozijnen met houtnerfstructuur, waardoor ze nauwelijks van hout te onderscheiden zijn. En ondertussen geniet je wel van de voordelen die kunststof biedt, zoals duurzaamheid, veiligheid en lage kosten. Handig!

kozijn-kleurenwaaier

Kozijnen van ALKU

Kozijnen zijn een investering. Daarom wil je goed geinformeerd zijn over alle mogelijkheden. Je wil immers dat de kozijnen bij jouw woning passen, praktisch zijn en – als het even kan – ook nog stijlvol zijn. Er zijn tal van opties (denk: kleur, profiel, ventilatie, etc.) waar je over na moet denken. Onze gouden tip: laat je adviseren en inspireren door de specialisten van ALKU. ALKU is fabrikant van kunststof kozijnen en heeft dealers door heel Nederland. Bij de dealers en in de twee ontdekkingscentra worden alle producten van ALKU gepresenteerd en er zijn adviseurs aanwezig die je van alles kunnen vertellen over de verschillende soorten kozijnen. Héél handig als je hier dus nog niet zoveel van weet en graag een gevoel krijgt bij de praktische informatie : ) Je kunt terecht in een ontdekkingscentrum in Tilburg of Middelburg.

Tips bij het zoeken naar nieuwe kozijnen

Overweeg je binnenkort je kozijnen aan te pakken? Dan hebben we nog een paar tips voor je!

- Plan vooruit. Vooral als je gaat verbouwen is het handig om een fijne tijdsplanning te hebben. Gelukkig kunnen kozijnen één voor één vervangen worden, waardoor je gefaseerd aan de slag gaat. Huidige kozijnen worden er pas uitgehaald op het moment dat het ook direct vervangen kan worden. Je staat dus nooit in de kou.

- Bedenk alvast welke materialen je wilt vergelijken. Je bespaart jezelf een hoop tijd als je alvast wat voorwerk verricht. Valt er misschien al een soort kozijn af, vanwege uiterlijk of onderhoud?

- Bepaal vooraf een budget. Vertel de adviseurs over je budget, zodat je niet voor onverwachte kosten komt te staan. Doe een prijsvergelijkend onderzoek om een beeld te krijgen van de verschillen in prijzen per materiaal.

- Zorg dat de leverancier van de kozijnen voldoet aan de richtlijnen Politiekeurmerk Veilig Wonen en VKG Keurmerk, zodat je zeker weet dat je voor duurzame kwaliteit kiest en (letterlijk) veilig zit.

Woonkamer

Zolder

ALKU
Alle informatie over kunststof kozijnen
Vind een dealer bij jou in de buurt

 

Kijk ook eens naar

Geen reacties

Laat een reactie achter