Een opgemaakt bed heeft alleen maar voordelen

13 september 2019
House Doctor - Slaapkamer - Stool weave

Het kan je éven ontgaan zijn, maar het is vandaag internationale ‘maak je bed op dag’. En dat is een mooi moment om even stil te staan bij deze – voor velen – dagelijkse huishoudelijke taak. Lang niet iedereen is razend enthousiast als het gaat om dit klusje. Denk jij er ook zo over? Dan kunnen we je misschien anders laten denken nadat je kennis hebt genomen van onderstaande voordelen.

Of de kwaliteit van je nachtrust toeneemt bij een opgemaakt bed, daar valt over te discussiëren. Je kunt je echter wel voorstellen dat een opgeruimde slaapkamer ervoor zorgt dat je met een meer ontspannen mindset erin stapt om aan je nacht te beginnen. Een tweede pluspunt van strakke lakens ervaar je in de ochtend. Zo maak je een kickstart als je je dag opgeruimd en wel begint!

Onder het mom van een opgeruimd huis (slaapkamer in dit geval), opgeruimd hoofd: een paar mooie voorbeelden die je na kunt bootsen.

Nordal - 1 bijgeknipt

Georganiseerde chaos

Al die quilts, dekentjes, plaids, kussens en schapenvachten maken het op orde houden van de slaapkamer er niet makkelijker op. Toch kun je hoogstwaarschijnlijk niet zonder deze gezelligheid en met een paar minuten van je tijd ligt alles er weer netjes bij. Kleine moeite, toch?

Shop deze stijl:


CK-003-int

Houd het simpel

Het dagelijkse leven is bij veel mensen al druk genoeg, dus een plek als de slaapkamer mag gerust iets rustiger zijn aangelegd. Kies voor één of twee hoofdkleuren, gecombineerd met zo min mogelijk poespas, maar wel wat groen. Dat kan met een mooie plant, maar ook zeker met een stukje wanddecoratie pracht als op bovenstaand voorbeeld.

Shop deze stijl: 


House Doctor - slaapkamer - 68311315_2635399583188944_3796537200292659200_o

Lekker sfeertje

Van een beetje sfeer zijn we doorgaans niet vies. En of jezelf nu degene bent die hiervoor zorgt of niet, je slaapkamer kan zeker een sfeermaker zijn (of worden). Je creëert wat knusheid door de toevoeging van warme kleuren, welke je in productvorm terugziet in een wollen deken, (messing)gouden accessoires, meubelstukken én plantjes natuurlijk.

Shop deze stijl:

 


Volg Meubeltrack ook op InstagramPinterest en Facebook voor een flinke dosis interieur-inspiratie!

Beeld: Cover. House Doctor // 1. Nordal // 2. KEK Amsterdam // 3. House Doctor

Kijk ook eens naar

Geen reacties

Laat een reactie achter