Maatwerk jaloezieën voor elk interieur

17 september 2019
houten-jaloezie-e1517309842374

Jaloezieën zijn populairder dan ooit. Loop of fiets maar eens door je eigen buurt en kijk om je heen: je ziet ze overal! En daarnaast zie je ze terug op elk type raam; van groot tot klein en van breed tot smal. Maatwerk? Absoluut, maar dan heb je ook wat. (samenwerking)

Met een stel jaloezieën in je woning, kun je behoorlijk invloed uitoefenen op de sfeer. Zo is niet alleen de kleur bepalend hiervoor, maar ook de stand waarin je de lamellen zet.

Meten is weten

Het is natuurlijk spannend om dit soort raambekleding op maat te bestellen, want hoe weet je of het past? Begrijpelijke vraag. Daarom helpen we je graag een handje op weg. Je krijgt bij het opmeten van je ramen namelijk te maken met termen als ‘in de dag’ en ‘op de dag’. Termen die je waarschijnlijk pas voor het eerst hoort, zodra je op zoek gaat naar raamdecoratie. De perfect passende jaloezieën op maat, meet je als volgt:

ducminh-nguyen-hG3H6N6VwCY-unsplash


1. ‘In de dag’ of ‘op de dag’?

Het eerste wat je jezelf moet afvragen is of je jouw toekomstige jaloezieën ‘in de dag’ of ‘op de dag’ wil laten plaatsen. Kort gezegd wordt raamdecoratie ‘in de dag’ geplaatst tussen twee muren óf in het kozijn. Raamdecoratie ‘op de dag’ wordt op de muur of over het kozijn opgehangen. Afhankelijk van je keuze zijn de afmetingen dus ook verschillend.

Wanneer je voor de eerste optie gaat, dien je het kozijn op drie plekken te meten en vervolgens voor de kleinste breedtemaat te kiezen, zodat de jaloezieën nergens tegen de kozijnen/muur schuren. Als je je nieuwe raamdecoratie liever ‘op de dag’ plaatst, dan moet je zorgen voor een kleine overlap. Hierdoor vallen de jaloezieën netjes over de breedte van het raam. Mocht je toch niet helemaal zeker zijn over je eigen meetwerk, dan kun je natuurlijk ook kiezen voor een inmeetservice. Wel zo handig én dan weet je zeker dat alles past!

2. Materiaal- en kleurkeuze

Ook belangrijk: de materiaal- en kleurkeuze. Je kunt bij tal van aanbieders terecht voor uiteenlopende horizontale jaloezieën. Kies je voor een aluminium of houten exemplaar? Dan is het goed om te weten dat hout een zekere warmte meegeeft aan je interieur, maar dat een aluminium variant doorgaans iets vriendelijker is wat budget betreft. Daarnaast zijn aluminium jaloezieën ook uitermate geschikt voor gebruik in een vochtige ruimte als de badkamer.

3. Sit back and relax

Alle maten, het materiaal, de kleurkeuze en eventuele afwerkingsmogelijkheden bekend? Dan kun je achteroverleunen en heb je in no-time spiksplinternieuwe en nauwkeurig afgewerkte jaloezieën in je woning hangen. En geloof ons, daar krijg je zeker geen spijt van.

michael-mroczek-EtcCG8NmxT4-unsplash


Volg Meubeltrack ook op InstagramPinterest en Facebook voor een flinke dosis interieur-inspiratie!

Kijk ook eens naar

Geen reacties

Laat een reactie achter