DIY: Geurkaars die je huis kerstproof maakt

11 december 2017
IMG_0655

De kerst is een periode waarin het interieur van vrijwel iedere Nederlander verandert in een gezellige bedoening. Een rijk versierde kerstboom, zelfgemaakte kerstkrans, een tuin vol verlichting en een hoop kaarsen zijn in grote mate aanwezig. Deze producten geven naast sfeer ook een bepaalde geur aan je huis. Haal het maximale uit natuurlijke aroma’s en creëer thuis de ultieme geurervaring tijdens de knusse dagen met deze kaarsen op basis van soja.

Voordat je begint aan deze geur-uitdaging is het zaak dat je je huis een flinke schoonmaakbeurt geeft. Een hele voorjaarsschoonmaak is nu ook weer niet nodig, maar zorg ervoor dat nare geurtjes als ‘natte hond’ en ‘frituur’ geëlimineerd worden. Wist je trouwens dat sojakaarsen veel beter zijn voor het milieu? Ze zijn namelijk vrij van petrolium- en paraffineproducten, pesticiden, herbiciden, giftige metalen als lood én geven niet zo’n walm als gewone kaarsen. Eigenlijk alles wat je dus niét wil in je huis. Top!

IMG_0653

Je hebt nodig:
  • Etherische olie naar wens (tip: dennenappel, eucalyptus, kaneel, sinaasappel. Of een combi.)
  • Lijm
  • Katoenen lont
  • Sojawas
  • Thermometer
  • Glazen potjes
  • Satéprikkers
  • Pan

I / Zorg dat je glazen potjes goed schoon zijn. Smelt de gewenste hoeveelheid sojawas au bain-marie op laag vuur en draai het vuur uit zodra alle was vloeibaar is geworden.

II / Roer er vervolgens de juiste hoeveelheid olie doorheen. Houd de richtlijn aan van ca. 40 druppels olie op basis van 100 gram was.

III / Knip de stukken lont op maat en knoop het einde van de lont om een satéprikker heen. Laat de lont in het potje hangen en leg de satéprikker erbovenop. Op deze manier blijft de lont mooi recht naar beneden hangen.

IMG_3112 (1)

IV / Giet voorzichtig de gesmolten sojawas in de potjes. Laat de kaarsen vervolgens een nachtje uitharden en ze zijn klaar voor gebruik!

V / Vind je de kaarsen er nog een beetje kaal uitzien? Dat klopt. Bind er bijvoorbeeld een stukje touw omheen met een leuk kaartje of struin eens rond op Pinterest naar een aantal leuke decoratie-ideeën voor je zelfgemaakte kaars. Een persoonlijke touch geven aan je kaarsen? Maak dan zelf wat leuke labels op je computer, print ze uit en plak ze erop.

IMG_0644

Volg Meubeltrack ook op InstagramPinterest en Facebook voor een flinke dosis interieur-inspiratie!

Beeld: evermine

Kijk ook eens naar

Geen reacties

Laat een reactie achter