Doe eens gek, en ga voor een zwarte keuken

27 juni 2018
Jameswoodford_zwarte_keuken

Tegenwoordig is de keuken steeds meer een eye catcher in de ruimte.Vroeger mocht de keuken absoluut niet in de woonkamer aanwezig zijn, maar inmiddels lopen de ruimtes gewoon in elkaar over. Waarom dan voor een hoogglans witte keuken kiezen, als zwart ook enorm stijlvol is.

Misschien komt het nemen een zwarte keuken niet zo snel in je op. Want zwart, dat is toch super donker? Ja dat klopt. Zeker wanneer niet het blad, maar juist de keukenfronten voorzien zijn van een zwart kleurtje. Ontstaat er nu niet één groot zwart blok in de ruimte? Nou, nee dus! Het enige dat je wel een beetje nodig hebt is: LEF. Het is lekker safe om voor een hoogglans witte keuken te kiezen. Wit is tijdloos, licht en verveelt nooit. Zwart is daarentegen donker, opvallend en kan de ruimte kleiner doen lijken. Maar toch is een zwarte keuken net zo tijdloos als wit, het is alleen een kleur die niet zo snel wordt gekozen.

theultralinx_zwarte_keuken
innerstadsspecialisten_zwarte_keuken_schandinavisch

Anno 2018 komen er steeds meer lefkikkers in beeld. Steeds meer interieurfreaks gaan op zoek naar het uiterste puntje van lef. Want die #instagrameenheidsworst die kennen we nu onderhand wel. Behoor jij ook tot deze interieurfreaks? Dan is een zwarte keuken op jouw lijf geschreven!

interiorjunkie_zwarte_keuken_stoer

Nu draait het bij een keuken natuurlijk niet alleen om kastjes. Waar ben je bijvoorbeeld zonder  aanrechtblad, afzuigkap, fornuis en een inbouw of losse koelkast? Juist, dat schiet natuurlijk niet op. Ook daarin kun je zwart laten terugkomen natuurlijk. Daarnaast is de stijl van de rest van de woning ook erg belangrijk. Heb je een modern interieur? Dan is bijvoorbeeld hoogglans zwart met een dun aanrechtblad een perfecte combinatie. Maar ben je meer van de landelijke stijl? Dan is zwart hout in combinatie met een licht houten aanrechtblad een beter idee. Of past de Scandinavische stijl beter bij jou? Kies dan voor greeploos, mat zwart met een aanrechtblad in bijvoorbeeld beton of marmer. Mogelijkheden genoeg zou je zeggen met zwart.

IKEA_zwarte_keuken
myscandinavianhome_zwarte_keuken
En last but not least, accessoires! Want een keuken is natuurlijk niets zonder passende styling. Hét moment om los te gaan met servies, verlichting, snijplanken, voorraadpotten en kranen. Plus, je kunt ook nog kiezen voor een achterwand met toffe tegels, behang of een mooie verfkleur.

Toe aan een nieuwe keuken? Dan ga jij vast en zeker, na het lezen van dit blog, voor zwart. Toch?

Volg Meubeltrack ook op InstagramPinterest en Facebook voor een flinke dosis interieur-inspiratie!

Beeld: Cover. James Woodford // 1. The Ultralinx  // 2. Innerstands specialisten  // 3. Interior Junkie  // 4. IKEA // 5. My Scandinavian Home 

Kijk ook eens naar

Geen reacties

Laat een reactie achter