Een interieur zonder poespas

18 juli 2018
minimalistisch_wonen

Je hebt de term vast weleens gehoord: minimalistisch wonen. Maar wat is dit nu precies? Je denkt meestal al snel aan een bijna lege ruimte in smetteloos wit. Maar wist je dat een minimalistische woonstijl helemaal niet leeg, sfeerloos of kil hoeft te zijn?
huisjeinbrabant_minimalistischwonen_landelijk
Bij de minimalistische woonstijl denk je in het hoognodige. Het gaat niet om een enorme hoeveelheid aan spullen en accessoires, het gaat alleen om hetgeen wat écht nodig is. En ja, zelfs met alleen écht nodige spullen kun je sfeer creëren in huis. Oké toegegeven, het is vaak wel meer richting industrieel en modern. Om je een beetje een idee te geven hoe tof minimalistisch wonen kan zijn, verzamelden wij een paar fijne plaatjes. Want geef toe, het ziet er zeker wel mooi uit.

Anoukdekker_minimalistischwonen_licht

mamoesjka_minimalistischwonen-vrouwelijk

Anno 2018 kiezen steeds meer mensen voor de minimalistische woonstijl. Leven in rust, reinheid en evenwicht worden steeds populairder. Klinkt ook heerlijk toch? Wil jij ook de switch maken naar een minimalistisch leven en is het tijd om je interieur ook te minimaliseren? Dan is de eerste fase: ontspullen! Zoek uit, gooi weg, verkoop of breng overtollige spullen naar de dichtstbijzijnde kringloop. Er zijn genoeg andere mensen blij met jouw spullen, en jouw rust, reinheid en evenwicht komen steeds weer wat dichterbij.

kaiku.dk_minimalismn

Dat minimalisme neigt naar industrieel en modern hoeft niet altijd zo te zijn. Niemand heeft gezegd dat je geen kleuren, zachte stoffen of accessoires mag gebruiken. Juist wel! Want het interieur moet nog wel een beetje huiselijk blijven natuurlijk. Het is wel iets waar gewoon in geleefd wordt en dat mag heus wel gezien worden. De kunst is alleen om écht uit te gaan van het hoognodige. Spullen waar je niet zonder kunt, en die je dagelijks of wekelijks nodig hebt.

Ultralux_minimalism

Vind je het toch een beetje eng? Dan kun je ook alle “ontspulde” spullen in een doos stoppen en op zolder of in de schuur zetten. Zo kun je even aan het hele idee wennen en kijken of het bij je past. Mis je na een aantal weken al deze spullen niet? Dan is het tijd om de doos/dozen naar de kringloop te brengen, weg ermee! Past het toch niet helemaal bij je? Dan kun je snel alles weer terugzetten zoals het was. Ook helemaal prima!

Volg Meubeltrack ook op InstagramPinterest en Facebook voor een flinke dosis interieur-inspiratie!

Beeld: Cover. The Ultralinx  // 1. Huisje in Brabant // 2. Anouk Dekker // 3. Mamoesjka // 4. Kaiku  // 5. The Ultralinx

Kijk ook eens naar

Geen reacties

Laat een reactie achter