Eyecatcher in de keuken: de floating shelves

28 februari 2017
http://www.nicolefranzen.com/

Ziet jouw keuken er ook wel eens uit als een ontplofte bedoening omdat je zoveel spullen op het aanrecht hebt geparkeerd? Of heb je een prachtige serviesset in het keukenkastje staan, die niemand ziet achter de gesloten deurtjes? Overweeg dan eens wandplanken in je keuken!

Zwevende wandplanken, of ook floating shelves genoemd, zijn werkelijk een lust voor het oog. En ook nog eens superpraktisch! Door in de hoogte te werken creëer je extra ruimte om je spullen (dat té leuke servies bijvoorbeeld) te etaleren. Een dingetje is natuurlijk wel dat de plankjes enigszins opgeruimd moeten blijven om het juiste effect te krijgen.

Misschien niet voor iedereen weggelegd, maar mocht jij het in je hebben om de boel netjes te houden, dan kan je tot prachtige creaties komen. Van minimalistisch en strak tot lekker bourgondisch, wij zijn fan van de zwevende wandplank!

Een houten wandplank past in elk interieur. De planken zijn superstoer en passen bij vrijwel alle materialen en kleuren. Je kunt kiezen voor een ruwere plank, of voor een totaal bewerkte plank. Dat is niet de enige keuze die je moet maken, een andere belangrijke keuze is de kleur van de plank. Wordt het een neutrale hout kleur of een witte of zwarte plank? Daarnaast kun je ervoor kiezen om een speels effect te creëren door verschillende lengte planken niet recht onder elkaar op de hangen. Een voorbeeld daarvan is te zien op de achtste foto. Of kies er juist voor om de planken in de keuken recht onder elkaar te hangen voor een strakke look. Ook een goed idee: bevestig aan de onderkant van de plank houders voor wijnglazen. Naast dat het handig is, ziet het er ook nog eens heel leuk uit!

Laat de onderstaande foto’s een inspiratiebron zijn voor jouw floating shelves.

4.

8.

Kitchen Floating Shelves

Kitchen Floating Shelves – Make over van DIY in PDX

10.

Adam Ford - The Happy Tudor

Adam Ford – The Happy Tudor

The Design Files - Australia's populairste design blog

The Design Files – populairste design blog in Australië

Decordots - Interieur, design en lifestyle blog

Decordots – Interieur, design en lifestyle blog

Femina blog - Scandinavisch

Femina – Inspiratie voor de keuken

Decoholic

Decoholic

I heart my home

I heart my home – woondecoratie inspiratieblog


Volg Meubeltrack ook op InstagramPinterest en Facebook voor een flinke dosis interieur-inspiratie!

Beeld: 1. nicole franzen //  2. big cottage //  3. diy in pdx //  4. babble //  5. Adam Ford //  6. the design files //  7. decor dots //  8. femina //  9. decoholic //  10. home decorating ideasss

Kijk ook eens naar

Geen reacties

Laat een reactie achter