Het gras is écht groener met deze tuin tips

16 augustus 2017
Cover2

Zorg jij er graag voor dat jouw gazon er strak bij ligt en dat het gras bij jou écht groener is dan bij de buren? Dan hebben we goed nieuws voor je! We hebben namelijk een paar tips & tricks op een rijtje gezet, waarmee jij je de tuin zo goed mogelijk verzorgd. Prachtige grasvelden, bloeiende bloemen, diepgroene planten… Dat willen we allemaal wel, toch?! Met professioneel gereedschap wordt het een fluitje van een cent.  Dat worden prachtige gazonnetjes waar menig buurman jaloers op is!

GA150-1885

Bewateringsadviezen

In de zomer scharrelen we vaak door de tuin en houden we ons bezig met het creëren van een fijn plekje in de buitenlucht. Als je gras en/of beplanting in je tuin hebt, is tuinieren een klusje waar je niet aan ontkomt. En waar de één het heerlijk vindt om in de weer te zijn met sproeiers, snoeischaren en bladblazers, is het voor de ander een hels karwei. Of je nu een doorgewinterde tuinier bent of liever alleen het hoognodige doet; je wil natuurlijk wel dat je tuin er netjes bij ligt. Met de juiste bewatering kom je gelukkig al een heel eind! Daarom hebben we wat tips voor je verzameld… Doe er je voordeel mee!

In droge perioden is het belangrijk dat gras met regelmaat besproeid wordt, omdat het anders snel uitdroogt. Gelukkig wonen we in Nederland, wat betekent dat er vrij vaak regen valt en het besproeien zich beperkt tot de warmere maanden in het jaar. Zodra de temperatuur meerdere dagen boven de 16 graden uitkomt, zal het gras wat extra water kunnen gebruiken. Tussen de 16 en 25 graden besproei je het gras zo’n 30 tot 60 minuten. Wordt het echt heet? Tussen de 26 en 35 graden kan het gras zeker 120 tot 180 minuten bewatering gebruiken.

Een bloembed heeft vaak voldoende aan één of twee bewateringen per week. Let er wel op dat je veel water gebruikt. De vuistregel geldt dan ook: liever minder vaak bewateren met véél water, dan vaak bewateren met weinig water.

De timing van tuinbewatering is erg belangrijk. Ideaal gezien sproei je óf in de vroege ochtend, óf in de late avond. Dit heeft te maken met de verdamping van het water. Als je overdag met de tuinslang in de weer gaat, verdampt het water veel sneller door de warme bodem. Zonde van het water, zonde van de tuin.

Wellicht een open deur, maar iets wat veel mensen toch vergeten is dat als je altijd aan dezelfde kant sproeit, de wortels niet gelijkmatig zullen groeien. Neem dus de moeite om goed om de planten heen te sproeien. Zo wordt het water perfect opgenomen en groeien planten op hun mooist.

Tuinbewatering

Kijk ook eens naar

Geen reacties

Laat een reactie achter