Houden van hout

23 oktober 2018
uniqwa furniture

Natuurlijke materialen in huis is helemaal hot. En wat is nou natuurlijker dan hout? Een top kandidaat om je interieur wat natuurlijker te maken dus!

pampa

Scandinavië hou(d)t ervan

In Scandinavische interieurs wordt sowieso al veel gebruik gemaakt van materialen uit de natuur. Vandaar ook dat je in deze interieurs veel houten elementen kunt vinden. En dat kan van alles zijn. Denk aan een houten vloer, maar ook een houten kast of houten keuken is een optie. Vaak wordt er in Scandinavische woonstijlen een combinatie gemaakt van hout en wit, want de Scandinaviërs zijn dol op rust. Een huis waarbij alles helemaal in balans is en er vooral niet te veel kleuren gebruikt worden is waar je deze stijl aan kunt herkennen.pass architekci

Hou(t) het subtiel

Naast dat je gelijk je hele vloer moet voorzien van een houten touch is het ook nog een optie om het hout wat subtieler toe te voegen. Stoelen met houten poten bijvoorbeeld. Of een bed met een houten frame, een houten bijzettafeltje, en noem zo maar op. Ook van hout, en toch net even wat minder aanwezig. Ideaal als je een rustig interieur wilt behouden (of creëren).

Je kunt ook altijd nog kiezen om houten elementen te voorzien van een kleurtje. Wit bijvoorbeeld, of een andere toffe kleur. Met een likje verf kun je er in ieder geval voor zorgen dat het perfect in je huidige interieur past. Zonder heel je interieur aan te hoeven passen. Al past de ‘houtkleur’ ook vrijwel over al bij. Een materiaal waar je alle kanten mee op kunt dus!

En heb jij extreem veel hout in huis of houd je het liever rustiger (of heb je misschien helemaal geen houten elementen in huis)?

Volg Meubeltrack ook op InstagramPinterest en Facebook voor een flinke dosis interieur-inspiratie!

Beeld: Cover. Uniqwa Collections // 1. Susanna Cots // 2. Pampa // 3. Shoko Design // 4. Janette Mallory // 5. PASS Architekci

Kijk ook eens naar

Geen reacties

Laat een reactie achter