KADE living

11 januari 2016
De winkel van KADE living

Het kabbelende water, charmante bootjes en sfeervolle straatjes met kinderkopjes. Het moge duidelijk zijn: de Piushaven is een absolute hotspot in Tilburg. Ben je al eens langs geweest bij de sfeervolle designwinkel KADE living?

Nederlands en Scandinavisch design

Vriendinnen Ellen Beukers en Sofieke van den Hout startten KADE living op 1 november 2014 in het bruisende winkelgebied de Piushaven. De sfeervolle winkel specialiseert zich in zowel Nederlands als Scandinavisch design met heel af en toe een uitstapje naar Italiaanse ontwerpen. We vinden er merken als Ixxi, Iittala en Fatboy. “Onze items zijn eenvoudig en strak, maar geschikt voor zowel een klassiek als een modern interieur. Het is maar net hoe je ze combineert”, vertelt Sofieke. De dames vinden het heerlijk om met Nederlandse ontwerpers samen te werken. Er is geen tussenpersoon, maar je hebt gewoon contact met de ontwerper zelf. Neem bijvoorbeeld de Nederlandse ontwerper Tristan Frenken. Ellen: “Hij kwam hier persoonlijk heen om zijn producten aan de man te brengen, dat kan ik wel waarderen. Bovendien maakt hij prachtige producten.”

kj

Hoe KADE living ontstond

Sofieke had jarenlang een eigen grafisch ontwerpbureau en is dus wel bekend in de designwereld. Een eigen winkel was een lang gekoesterde wens van Sofieke, maar ze wilde niet in haar eentje een zaak opzetten. “Ik liep al jaren met plannen voor een eigen zaak in mijn hoofd. Ik vond dat Tilburg een goede designwinkel miste. Toen ik Ellen peilde of zij misschien samen met mij een winkel wilde opstarten, was ze gelukkig direct enthousiast”, vertelt Sofieke. Toch was het voor Ellen wel een grote overstap, want ze had nog geen ervaring in deze sector. Voorheen was ze namelijk werkzaam als doktersassistente. “ Ik was toe aan een nieuwe uitdaging en ik vind het gelukkig echt super leuk. Ik krijg een ontzettend positieve vibe van dit werk”, vertelt Ellen.

lo

Alles wordt gevierd

Het is een gezellige boel bij KADE living. Alle binnenkomende klanten worden hartelijk begroet en er wordt veel gelachen. “Wij vieren alles”, vertelt Ellen lachend. Zo werd het éénjarig bestaan gevierd met een onaangekondigde borrel waarbij mensen die op dat moment in de winkel kwamen, werden getrakteerd op een lekker drankje. Sofieke: “We doen dit soort dingen expres met onze klanten, want als je deze momenten alleen met je eigen vrienden viert, sla je de plank mis naar onze mening.” Met Bevrijdingsdag stonden de dames samen met een aantal trouwe klanten te feesten op een bootje. “Het waren allemaal mensen die elkaar niet kenden, maar dat ging harstikke goed. Het is echt laat geworden. Iedereen was enthousiast”, grijnst Ellen.

dgh

Persoonlijke aandacht

KADE vindt kwaliteit en service erg belangrijk. Ellen: “Die persoonlijke aandacht is voor mij vanzelfsprekend, maar het wordt enorm gewaardeerd. We vinden het echt geen probleem om producten thuis te brengen en mensen mogen producten van ons ook gerust testen.” De dames komen soms zelfs de spullen thuis afleveren als ze tijd hebben. Sofieke: “Ik vind Ellen erg sterk in de winkel. Zij is ontzettend goed met mensen. Ze is attent en onthoudt dingen. Je kunt echt merken dat klanten dat op prijs stellen.” Ellen: “Sofieke heeft op haar beurt ontzettend veel productkennis die ik dan weer niet heb. Zij weet echt alles en heeft een prachtig oog voor detail.”

jkg

Nog steeds beste vriendinnen

In het begin lagen de dames al dubbel als ze elkaar aanspraken met collega. De vriendschap van de twee heeft gelukkig niet geleden onder de samenwerking. Sterker nog, ze lijken steeds meer met elkaar te doen. Ze zitten samen in een carnavalsband, kookclub en ga zo maar door. “En op de een of andere manier staan we altijd naast elkaar”, lacht Ellen.

 

Foto’s: Joep Jacobs Photographer

KADE living
Havendijk 71 (Piushaven)
Tilburg

Kijk ook eens naar

1 reactie

  • Reply Addy Goosen 13 januari 2016 at 01:11

    Wil graag op de hoogte blijven, ik kom ook zeer regelmatig bij Kade Living.

  • Laat een reactie achter