Loft 8

5 januari 2016
Loft 8

Loft 8 zit aan een splinternieuw plein in de Tilburgse wijk Reeshof: het Stadsplein Forum. In de toekomst moet de plek een bruisend winkelcentrum worden en Loft 8 beet het spits af. Op 19 maart 2015 vestigde de winkel zich in de gloednieuwe buurt. Het is niet alleen een interieur-, maar ook een  verfwinkel, gerund door Miranda en haar man Christian.

Aandacht voor producten

Je kunt bij Loft 8 terecht voor een leuk cadeau als een mooie broodplank van HK Living of een lekker zeepje, maar ook voor een mooie nieuwe bank of een hippe tas. Neem bijvoorbeeld het Belgische merk OrTea?, een persoonlijke favoriet van Miranda. Het is thee van hoge kwaliteit, in een aantrekkelijke verpakking. Miranda: “Ik ben een echte theeleut en vind het belangrijk dat thee van goede kwaliteit is. De thee is iets prijziger dan in de supermarkt, maar echt heel lekker.” De verfwinkel is Christians domein. Er is dan ook een mooie hoek in de winkel voor verschillende soorten verf ingeruimd. Een mooi product is de krijtverf van Painting the Past, een Engels merk. “Het is een kwalitatief goed product, met meer dan honderd verschillende kleuren en een ultra matte uitstraling. De verf verandert van kleur door lichtinval. ’s Ochtends kun je zo een andere kleur muur hebben dan ’s avonds”, vertelt Miranda.

11041198_655915414535910_3751141294746706661_n

Loft 8 is een echte aanwinst voor de buurt

De Reeshof is met zijn bijna 50.000 inwoners bijna een stad op zich waarbij het aantal voorzieningen soms nog beperkt is. Zo was er geen gezellig stadsplein waar je gezellig kunt winkelen. Precies de reden dat eigenaresse Miranda er met haar bedrijf wilde gaan zitten. “De Reeshof was dringend toe aan wat nieuws en anders dan anders. We wonen zelf ook in de Reeshof en hoe mooi is het dan om jouw eigen steentje bij te dragen aan een leukere leefomgeving? Ik krijg van veel mensen te horen dat ze een leuke winkel misten en erg blij zijn met Loft 8. Daar krijg ik letterlijk kippenvel van”, vertelt ze glunderend.  Het was altijd al haar droom om een eigen winkel te starten en ze runt de winkel dan ook vol toewijding. Klantvriendelijkheid staat bij Miranda hoog in het vaandel: ze informeert geïnteresseerd bij klanten hoe het met ze gaat en als er een mevrouw binnen komt met haar hele arm vol zware tassen neemt ze die meteen van haar over.

IMG_0810

Met een omweg naar de droom

Hoewel ze eigenlijk altijd al een winkel wilde starten, begon Miranda haar loopbaan niet meteen in de detailhandel. Ze deed verschillende opleidingen en startte uiteindelijk haar eigen praktijk als loopbaancoach. “Het ondernemersbloed zat er dus altijd al in”, lacht ze. Helaas eindigde deze carrière nadat ze anderhalf jaar thuis kwam te zitten door een burn-out. Ze verkocht haar praktijk en er ontstond ruimte om na te denken over het vervullen van haar lang gekoesterde wens. “Eerst wilde ik alleen een webshop beginnen, maar binnen twee weken was dit idee al uitgebreid tot een winkel”, zegt ze met een grote glimlach. Niet iedereen stond erom te springen dat ze een winkel zou openen. De meeste mensen waren pessimistisch vanwege het huidige economische klimaat.  “Ik kreeg echt alleen maar nee, nee en nog eens nee te horen van mensen. De enige die er wel in geloofde was mijn vader en wij zelf. Dat was reden genoeg om het toch te gaan doen. En ik heb tot nu toe nog geen dag spijt gehad.”

Loft 8
Ketelhavenplein 44
Tilburg

 

Kijk ook eens naar

Geen reacties

Laat een reactie achter