Zo kun je je keuken optisch vergroten

17 februari 2022
pexels-skitterphoto-349749

Is jouw keuken toe aan een upgrade of heb je het gevoel dat de muren op je afkomen? Er zijn voldoende trucjes om de keuken een stuk ruimer te laten ogen, welke voornamelijk met je inrichting te maken hebben. Je hoeft echt niet direct een nieuwe keuken aan te schaffen als je huidige keuken nog prima volstaat. Met een paar kleine aanpassingen kun je direct aan de slag en het zal geen flinke duit kosten. Op de volgende manieren kun je jouw keuken ruimer laten ogen.

Vervang alle verlichting

Als jij nog een traditionele plafondlamp boven de keuken hebt hangen, is het direct tijd voor vernieuwing. Natuurlijk moet je alles goed zien in de keuken, want je wilt uiteraard voorkomen dat je jezelf in de vingers snijdt of verbrandt aan de pan. Installeer direct keuken inbouwspots, zowel in het plafond als boven het aanrecht. Deze kun je middels led dimmers lekker fel zetten terwijl je aan het koken bent, maar wat dimmen als je aanschuift aan tafel. Zo houd je sfeervolle verlichting in de keuken, maar oogt het geheel wel ontzettend strak.

Berg zoveel mogelijk op

Als jouw hele aanrecht vol staat met keukenmachines ziet de boel er niet alleen rommelig, maar ook een stuk kleiner uit. Zorg dat je ruimte maakt voor al je benodigdheden en ruim je kastjes strategisch op. Zet alle keukenapparatuur die je het minst gebruikt helemaal achter in de kastjes of plaats deze in de bovenste kastjes waar je minder goed bij kunt. Alle items die je vaker of zelfs dagelijks pakt, kun je voorin de kast plaatsen. Zo kun je er snel bij en hoef je niet lang te zoeken. Het aanrecht blijft leeg en hierdoor lijkt deze ook een stuk ruimer.

Kies voor lichte kleuren

Ben je de uitstraling of kleurcombinatie van je keuken een beetje zat? Je kunt er tegenwoordig voor kiezen om de keukendeurtjes professioneel te laten spuiten of om de keuken opnieuw te wrappen. Zo kun je jouw oude keuken – die nog prima is – nieuw leven inblazen, waardoor het lijkt alsof je een gloednieuwe keuken hebt laten plaatsen. Als je de keuken ruimer wilt laten lijken, kun je het beste voor een combinatie van lichte kleuren kiezen. Deze optie bevat een kostenplaatje, maar is een stuk goedkoper dan een volledig nieuwe keuken.

Kijk ook eens naar

Geen reacties

Laat een reactie achter