Unieke vondsten in Mooi & Belle

3 mei 2016
In Mooi & Belle vind je voor ieder wat fijns

De naam Mooi & Belle is niets gelogen, want wij willen alles in dit pand wel meenemen. De bijzondere woonwinkel is al veertien jaar actief en een plek die je niet mag missen tijdens een dagje Utrecht. En mocht je het je afvragen.. De naam is een samentrekking van eigenaren Floris Mooi en Belle Gen. Toeval bestaat niet, of wel? 

Oudste winkelstraat van Utrecht

Mooi & Belle ligt in de Twijnstraat. Deze winkelstraat bestaat al sinds de 13e eeuw en omvat statige grachtenpanden met mooie geveltjes. Hoewel het niet direct midden in de stad ligt, is de wandeling langs de prachtige Oudegracht meer dan de moeite waard. Achter de karakteristieke, maar kleine pui van Mooi & Belle gaat verrassend genoeg een winkel van bijna tweehonderd vierkante meter schuil. Een zaak die constant op zoek is naar vernieuwing en er dus elke keer weer anders uit ziet.

foto

Pand met historie

De winkel van Mooi & Belle straalt in zijn geheel rust uit. Alles is in balans, van de kleurrijke muren in een rustige krijtverf tot de Portugese fado die zachtjes uit de speakers schalt. Op het plafond is een Michelangelo-achtige schildering geverfd. “Dat is overigens niet ons werk”, lacht Floris. “Die zat al in het pand en hebben we maar laten zitten. Geen idee wiens werk het is.” Floris heeft overigens wel een andere leuke wetenswaardigheid over het pand. Wisten jullie namelijk dat het pand van Mooi & Belle de eerste standplaats was van Simon de Wit, voorloper van Albert Heijn?

Wie het kleine niet eert…

Mooi & Belle bewijst dat schoonheid in kleine dingen zit. Kies uit tientallen kaarten een leuke prent die eigenlijk al een kunstwerkje op zich is. “We proberen altijd aparte kaartjes te vinden van onbekende ontwerpers. Je zult ook veel Utrechtse designers tegenkomen als je door onze kaartjes kijkt”, vertelt Floris. Als je op zoek bent naar leuke accessoires voor in huis, zit je bij Mooi & Belle goed. Neem bijvoorbeeld de grappige handgemaakte houten vogeltjes die her en der door de winkel verspreid staan. De kleine kunstwerkjes worden gemaakt door de Utrechtse kunstenaar Karim Eharruyen.

1619142_922852937737334_1353894795314900238_n

Unica

Soms worden de nieuwe items afgewisseld met unieke vondsten die Belle en Floris doen tijdens hun zoektochten naar nieuwe spullen. Op het moment van bezoek staat er bijvoorbeeld  een prachtig antiek Frans serviesje te koop van meer dan honderd jaar oud. Floris: “We vinden het leuk om dingen te combineren. Een strak bureautje kan prachtig staan naast een oude, houten kast.”

FullSizeRender

Scandinavische topkwaliteit bij Mooi & Belle

Floris: “Wij vinden het erg belangrijk dat we niet alleen mooie, maar ook kwalitatief goede en eerlijke materialen verkopen in onze winkel.” De twee prachtige kasten in krijtverf petrol achter in de zaak zijn hier een goed voorbeeld van. “Dit is echt topspul”, vertelt Floris. “Het zijn Scandinavische producten van meer dan honderd jaar oud. Ze zitten echter zo goed in elkaar dat je ze wel honderd keer uit elkaar kan halen en weer in elkaar kan zetten en ze nog steeds stevig zijn. Deze kwaliteit vind je echt alleen in de noordelijke landen.”

Leuke vondst

Oké, strikt gezien hebben knuffels niets met interieur te maken, maar de exlusieve beesten van Moulin Roty zijn zo bijzonder dat we ze toch willen vermelden. Vanwege hun kwaliteit, maar ook zeker door het verhaal dat erachter schuilt. De knuffels worden namelijk vervaardigt in Frankrijk door een groepje bevriende kunstenaars. Zij kochten in 1972 een dorpje op – in Frankrijk kan dat nog – en leven en werken allemaal samen in het dorp, waar ze werken aan de bijzondere knuffels.

Mooi & Belle
Twijnstraat 37
Utrecht

Kijk ook eens naar

Geen reacties

Laat een reactie achter