Slapen wordt een feest met spiksplinternieuw beddengoed

21 mei 2019
Mei 2019 - week 21 - Bedtextiel

Niets is zo fijn als een krakend vers opgedekt bed, toch? En het liefst iedere week! Althans, dat vinden we zelf. Over hoe vaak je je beddengoed moet vervangen verschillen echter de meningen. Laat staan of je daarbij zaken meeneemt als een molton. Klinkt onbekend? Geen probleem, we gaan er daarom wat verder op in én lichten een aantal pareltjes van overtrekken uit. Hopelijk wordt het verversen van beddengoed daarmee meteen een beetje leuker. (samenwerking)

Tijdrovende klus? Tja, de knappe koppen van deze aardbol hebben helaas nog niets ontwikkeld waarmee we dit karwei makkelijker kunnen uitvoeren. Desondanks valt het allemaal reuze mee. Als je deze huishoudelijke taak voortaan meeneemt in de (twee)wekelijkse planning, voorkom je dat je tegen bedtijd tegen een kaal bed aanloopt. Op dat moment heeft waarschijnlijk niemand echt puf om een acrobatisch gevecht met de lakens aan te gaan.

Voorraadje aanleggen

Mocht je in het bezit zijn van een enkele set beddengoed. Dan is het wellicht tijd om een kleine uitbreiding te overwegen. Het loont namelijk om een aantal overtreksets, hoeslakens en moltons op voorraad te hebben. Het is in ieder geval een stuk praktischer, want op deze manier heb je altijd een stel schone lakens klaarliggen. En krijg je onverwachte logees? Dan fix je in een handomdraai een frisse slaapplek voor je gasten. Win-win!

2

Hygiënisch aspect

Over het algemeen bestaat het bedtextiel bij de meeste mensen uit een hoeslaken, dekbedovertrekset en een molton. Deze laatste verleent het onderliggende matras een grote dienst, namelijk de conditie ervan. Met een hoeslaken alleen kun je doorgaans namelijk niet opboksen tegen eventueel transpiratievocht. Door gebruik te maken van een molton zorg je ervoor dat je matras langer fris (en wit) blijft. Het is daarom zeker van belang dat je deze niet links laat liggen bij de (twee)wekelijkse wasbeurt van het beddengoed.

Inmiddels tot de conclusie gekomen dat je eigenlijk ook wel een nieuwe set kan gebruiken? Komt dat even goed uit! We selecteerden een paar mooie exemplaren van HEMA:


Shop the look

3

Fris zomerbriesje

Geef je slaapkamer een subtiele touch of summer met een set lakens in frisse kleuren als lichtblauw en geel. Het exemplaar met een blauw schelpendessin is zelfs aan twee zijden te gebruiken, dus je kunt afwisselen tussen een vrolijke print én een rustige effen zijde.


 

 

5

Nature vibes

Een fris pastelkleurtje met een vleugje natuur doet het altijd goed op de slaapkamer. Wat beddengoed betreft dan. En zeg nu zelf; hoe gezellig is het om te ontwaken met een gezellig dekbed vol roze flamingo’s! Wedden dat je voortaan nooit meer met het verkeerde bed uit bed stapt?


 

4

Flower power

Over ‘nature’ gesproken. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een heel boeket. Enne, mocht je iemand blij willen maken met bloemen die iéts langer goed blijven, dan kun je dat misschien wel doen in de vorm van een kleurrijk dekbedovertrek!


 

6


Volg Meubeltrack ook op InstagramPinterest en Facebook voor een flinke dosis interieur-inspiratie!

Kijk ook eens naar

Geen reacties

Laat een reactie achter