Het hele jaar door de mooiste bloemen in huis

28 april 2019
1 - omslag

We zitten volop in het voorjaar en de zomer staat om de hoek.  Hoog tijd voor een nieuw blog van onze gastblogger Yonne. Veel lees- en kijkplezier!


Eindelijk, het is voorjaar! Het zonnetje schijnt, de deuren kunnen open en de planten en bloemen staan weer in bloei. Ik kan er enorm van genieten dat de natuur weer kleur krijgt, want zoals jullie misschien inmiddels van mij weten ben ik dol op kleur. Kleur in meubels, accessoires en niet te vergeten; bloemen. Het hele jaar door staat er bij ons op tafel een boeket te pronken en stiekem kan ik eigenlijk niet meer zonder. In dit blog onze bossen bloemen, een heel jaar rond!

Winter

In de winter trekt de kerstboom in huis vaak al een hoop aandacht naar zich toe. De bossen bloemen mogen wat mij betreft daarom in die tijd van het jaar best een beetje meer sober zijn. Eucalyptustakken doen het altijd goed in een winterse bos bloemen en ruiken ook nog eens lekker. Aan het eind van de winter begint de tulpentijd en kun je deze vrolijke vrienden weer in huis halen!

Winter - bloemen op eettafel

DSC_0061


Lente

In een lente-boeket doen roze en paars het altijd goed, dit past mooi bij de bloesembomen die in dit seizoen in bloei staan. Roze en paars kun je combineren met contrastkleuren zoals geel en oranje, zo krijg je een vrolijke mix. Mijn bos bloemen staat meestal op de eettafel omdat ik hem hier het best tot zijn recht vind komen, maar ook in de keuken, slaapkamer of bij je zithoek staan bloemen heel gezellig. Ik haal mijn bloemen meestal bij de bloemist bij mij in de buurt. Hier staan losse bloemen in emmers en mag je zelf een boeketje samenstellen. Dat vind ik het allerleukst!

Ik kies hier doorgaans zo’n zeven tot twaalf bloemen waarvan een aantal ‘korte’ bloemen, zoals ranonkels, anjers en gerbera’s, een paar lange bloemen zoals een lelie of een gladiool en nog een mooie tak of grasachtig exemplaar. Op deze manier krijg je een gevarieerd en luchtig boeket. Vind je het lastig om zelf een boeket samen te stellen of heb je weinig tijd, dan is een Bloomon-abonnement natuurlijk ideaal. Zij bezorgen wekelijks, tweewekelijks of maandelijks de meest prachtige boeketten, passend bij het seizoen. Het is altijd een verrassing welke bloemen je krijgt, dus dat voelt echt als een cadeautje.

8 - eettafel met zoetsappige kleurtjes

3 - verticaal bloempot

4 - bloempot in keuken


Zomer

In de zomer breng ik heel graag een paar bezoekjes aan de pluktuin. Wat mij betreft een van de leukste activiteiten met mooi weer. Gewapend met een emmer en knipschaartje, welke je krijgt bij aankomst, mag je alle bloemen plukken/knippen die jij mooi vindt. Voor een mooi bedrag verzamel je een weelderig boeket, geheel naar je eigen smaak. Bij de pluktuin waar wij zijn geweest vul je je emmer voor een tientje. Afgelopen jaar kon ik met die ene emmer maar liefst vier vazen vullen (zie foto hieronder). Als dat geen feestje is!

IMG_4286

IMG_4249


Herfst

In het najaar zijn herfstkleuren zoals rood en oranje heel mooi in een je bos bloemen, maar ook donkerpaars en okergeel doen het goed in een herfstboeket. Zo heb je gezellig wat kleur in huis als de dagen weer wat korter en donkerder worden.

6 - bloemen op eettafel

7 - eettafel met zonlicht en bloemen

Nog een paar tips
Je boeket wil je natuurlijk zo lang mogelijk mooi houden! Onderstaande tips kunnen je daarbij helpen:
– Zorg voor bloemenvoeding in het water
– Ververs na een week het water en snijd de stelen opnieuw schuin af met een schoon mes of schaar
– Zorg bij het verversen altijd voor een schone vaas, deze kun je het beste schoonmaken met water en een druppeltje bleek

Heb jij nu ook zin om bloemen in huis te halen? Of heb je misschien al een mooie bos staan? Veel plezier ervan!


Yonne1

Dit blog is geschreven door Yonne. Ze woont samen met haar vriend en hun twee katten in een gezellige hoekwoning in Breda.

Yonne heeft oog voor mooie vintage schatten. Haar stijl is kleurrijk, industrieel mét vintage vondsten. Dit is terug te zien in de gehele woning.

Je vindt Yonne op Instagram via @huizemus én op haar eigen blog www.huizemus.nl.


Benieuwd naar de vorige blogs die Yonne voor ons schreef? Die vind je op deze pagina.

Kijk ook eens naar

Geen reacties

Laat een reactie achter