Creëer een unieke look met een granieten aanrechtblad

15 april 2019
csm_Zwarte keuken Tulp_dfe462548f

De keuken is een ruimte die je waarschijnlijk niet elk jaar volledig aanpast aan de nieuwste trends. Het is dus van belang dat je goed nadenkt over de uitstraling én kwaliteit van het materiaal. Toch toe aan iets anders, maar geen zin om de hele boel te verbouwen? Dat kan! Kies simpelweg voor een ander aanrechtblad en geef je keuken een update! (samenwerking)

Wanneer je je oriënteert op een nieuw aanrechtblad, snappen we dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Er zijn tal van mogelijkheden, dus het ligt er maar net aan wat je wenst. Bovendien is dit onderdeel doorgaans het eerste wat je ziet zodra je de keuken binnenloopt. Hieronder vertellen we je meer over de meestgebruikte soort natuursteen in de keuken: graniet. Een granieten aanrechtblad is namelijk onderhoudsvriendelijk, krasbestendig en goed bestand tegen hitte. Allemaal eigenschappen die je verzekeren van jarenlang (kook)plezier.

Granieten aanrechtblad 1

Granieten aanrechtblad 2

Natuursteen

De meest bekende soorten natuursteen die gebruikt worden in de keuken zijn composiet, marmer, arduin, hardsteen en graniet. Daarvan zien we deze granieten aanrechtbladen het vaakst terug in de keuken. Dat komt met name door de luxueuze en rustieke uitstraling. Deze materiaalsoort is uitermate sterk en bevat (afhankelijk van het type) zuur- en vuil werende eigenschappen. Alle (amateur)koks kunnen zich dus – zónder snijplank – maximaal uitleven bij de bereiding van voedsel.

Een granieten aanrechtblad is verkrijgbaar in allerlei kleuren en afwerkingen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een geheel zwarte keuken? Je kunt het tegenwoordig zo gek niet bedenken of het is mogelijk. Als we het over afwerkingen hebben, kun je denken aan een matte, glanzende of ruwe uitvoering.

 Granieten aanrechtblad 3

Granieten aanrechtblad 4

Altijd een uniek product

Net zoals veel andere natuurproducten, bestaat graniet uit verschillende mineralen. Deze bepalen de kleur en dat betekent ook dat ieder werkblad one of a kind is. De hoofdkleuren van deze mineralen zijn doorgaans wit, roze en zwart. Je kunt je voorstellen dat een zwart aanrechtblad absoluut zorgt voor een chique uitstraling. Bovendien heeft donkergekleurd graniet de afgelopen jaren enorm aan populariteit gewonnen. Zwart matcht perfect met een strak, modern en minimalistisch interieur én is minder gevoelig voor kleurverschillen.

Eenvoudig in onderhoud

Ondanks de vele voordelen van een granieten aanrechtblad, zijn de meeste soorten licht poreus. Dit houdt in dat vocht makkelijker kan binnendringen in het materiaal. Gelukkig is dit eenvoudig te voorkomen, door het blad met enige regelmaat te impregneren. Als je dit klusje goed bijhoudt, dan gaat je aanrechtblad lange tijd mee!

Granieten aanrechtblad 5

Een waardevast aanrechtblad

Dat we fan zijn van dit supersterke aanrechtblad, moge duidelijk zijn. We doen er zelfs nog een schepje bovenop! Doordat graniet ijzersterk is en lang meegaat, ziet het blad er altijd uit als nieuw. Je krijgt dus zeker waar voor je geld. Een granieten aanrechtblad is namelijk zeker niet goedkoop, maar wel heel waardevast. Mocht je daarom ooit je huis in de verkoop zetten, dan telt dit zeker mee als één van de pluspunten van je woning.


Volg Meubeltrack ook op InstagramPinterest en Facebook voor een flinke dosis interieur-inspiratie!

Kijk ook eens naar

Geen reacties

Laat een reactie achter