Zo verzamel je spullen met een verhaal

6 oktober 2018
header_huizemus

Oude spullen, ik ben er dol op! Het doorleefde en imperfecte uiterlijk maken een item echt uniek. En het allerleukst is het natuurlijk als er een verhaal achter je vondst zit. Regelmatig ben ik in het weekend op een rommelmarkt, in een kringloopwinkel of in een oude loods met vintagespullen te vinden. In dit blog deel ik met jullie het verhaal achter een paar van mijn vintage vondsten.

DSC_0334 DSC_0974

Oude schoolstoeltjes in een koeienstal

Al een tijdje was ik op internet aan het speuren naar oude schoolstoeltjes. Ik vind de houtkleur altijd zo mooi en de zwarte ranke pootjes zouden perfect bij onze zwarte tafel passen. Na heel wat speurwerk liet ik mijn vriend een paar voorbeelden zien, waarop hij zei zich te herinneren dat zijn opa die stoelen vroeger ook had op zijn boerderij. Ze waren makkelijk stapelbaar en konden er bij gepakt worden als er veel visite was. Zijn opa heeft inmiddels geen dieren meer, maar woont er nog steeds dus een paar weken later doken we de oude koeienstal in.

En jawel, onder dikke lagen stof met afgebladderde verf op de pootjes vonden we in een hoekje maarliefst 8 prachtige oude schoolstoelen. Na het schoonmaken, afkrabben en opnieuw lakken staan 5 van deze stoeltjes nu al 1,5 jaar te pronken aan onze eettafel. De overige hebben al eens dienst gedaan als nachtkastje en staan inmiddels altijd paraat zodat ze bij een borreltje of etentje zo kunnen worden aangeschoven!

DSC_0070 DSC_0792

Een kast met locker-look

Deze kast was zo’n typische ongeplande aankoop. Op een ochtendje in de kringloop met mijn moeder, liep ik tegen deze houten kast aan die wel wat weg heeft van een locker. Op dat moment was hij nog knalgeel; geverfd door de vorige eigenaars. We hadden helemaal geen kast nodig, maar ik was meteen verkocht. Ik stuurde een foto naar mijn vriend, maar die was niet meteen enthousiast. Tóch nam ik hem mee en na een schilderbeurt past deze stoere kast al een aantal jaar heel goed in ons interieur.

DSC_0261DSC_0273

Een hippe vintage fauteuil

Bij een oud fabriekspand in Dongen worden eens in de zoveel tijd de deuren open gegooid en kun je shoppen in een 2000m2 grote loods vol met vintage parels en unieke opknappertjes. Toen ik afgelopen winter binnen liep, viel mijn oog meteen op deze vintage blauwe velvet fauteuil met franjes. Hij deed me denken aan de stoel uit de nieuwe collectie van het merk Dutchbone en is dus nu weer helemaal hip. Ik kocht de stoel met het idee hem in de slaapkamer te zetten, maar hij bleek ook heel mooi bij ons vloerkleed in de woonkamer te staan dus staat nu al weer een tijdje beneden. Op Facebook kun je in de gaten houden wanneer er weer een open dag plaatsvindt.

Yonne1Dit blog is geschreven door Yonne. Zij woont samen met haar vriend en hun 2 katten in gezellige hoekwoning in Breda.

Yonne heeft oog voor mooie vintage schatten. Haar stijl is kleurrijk, industrieel mét vintage vondsten. Dit is terug te zien in de gehele woning.

Je kunt Yonne volgen op Instagram @huizemus én op haar eigen blog www.huizemus.nl.

Kijk ook eens naar

Geen reacties

Laat een reactie achter