Klaar voor de zon met zonwering van ALKU

25 augustus 2017
Zonwering

Dit blogbericht is tot stand gekomen in samenwerking met ALKU

Je zou het misschien niet elke dag zeggen, maar het is hartje zomer. In ons kikkerlandje betekent dat niet automatisch tropische temperaturen, maar ook hier laat de zon zich toch met bepaalde regelmaat zien en kán het behoorlijk warm worden in huis. En Nederlanders zouden geen Nederlanders zijn als we daar niet een kléín beetje over klagen met z’n allen. Toch? Gelukkig is er een heel eenvoudige oplossing om het hoofd binnen koel te houden: zonwering! Wil jij tijdens de volgende Hollandse hittegolf goed voorbereid zijn? ALKU heeft de oplossing in huis en die delen we graag met je!

Speedy Pliss

Speedy pliss 1

Speedy Pliss is raamdecoratie die aan de binnenkant van een kozijn geplaatst wordt. Doordat een pliss met een dubbelzijdige magneet en staalband bevestigd kan worden, hoef je geen gebruik te maken van boor- of schroefgaten. De pliss bevindt zich tussen twee glaslatten en is voorzien van een vergrendelingssysteem. Zo kan je de zonwering altijd op de juiste stand instellen en vastzetten. Handig: je kunt kiezen tussen decoratief en verduisterend materiaal, maar waar je ook voor gaat: Speedy Pliss ziet er stijlvol uit en past in ieder interieur.

Screens

Niemand zit graag in een donkere ruimte tijdens een stralende dag. Screens zijn ideaal om zon en warmte buiten te houden, maar wél lichtinval te behouden. Het is buitenzonwering die strak langs het raam geplaatst wordt. Doordat ze als het ware één geheel vormen met je raam, nemen ze maar weinig ruimte in beslag. Bijkomend voordeel van screens is dat ze voor extra privacy in je woning zorgen. Jij kan wel naar buiten kijken, maar voorbijgangers niet naar binnen.

Sunscreen

Screens worden aan de buitenkant van je huis geplaatst, waardoor het belangrijk is dat ze goed bestand zijn tegen wind en regen. De screendoeken van ALKU worden in de geleiders geritst, waardoor ze superstevig zijn. Het doek kan automatisch bediend worden en beweegt omhoog en omlaag tussen de twee geleiders. Je hoeft dus niet aan de slag met rolkabels, en dat ziet er wel zo stijlvol uit! Je kiest de kleur die bij jouw woning past en voilá. Laat die zonovergoten dagen maar komen!

Rolluiken

Oké, leuk die sunscreens, maar jij gaat liever voor een oplossing die potdicht is. In de slaapkamer bijvoorbeeld, want slapen in het donker is wel zo fijn. Dan is een rolluik perfect. Het is misschien niet super interieur proof, maar gelukkig kan je bij ALKU zelf kiezen of je gaat voor inbouw- of opbouwrolluiken. Ehm, wat?

sfeer2-zonwering

De rolluiken van de linker woning zijn geplaatst volgens de inbouw methode. Boven het raam wordt een uitsparing gemaakt, waarin het rolluik verwerkt wordt. Je ziet dus geen rolluikkast op je gevel, wat wel het geval is bij opbouwrolluiken, zoals je ziet bij de rechter woning. Inbouwrolluiken zijn niet voor elke woning geschikt en worden vaak gebruikt bij nieuwbouwprojecten. Opbouwrolluiken kunnen op alle kozijnen geplaatst worden.

Kies je eigen stijl

We begrijpen dat elke woning én ieders smaak anders is. Daarom is het wel zo fijn als je zelf kunt kiezen welke kleur je zonwering heeft. Ook modellen verschillen en variëren in prijsklassen. Je kunt het zo luxe maken als je wilt, bijvoorbeeld door te kiezen voor volledig geautomatiseerde zonwering. Deze screens en luiken reageren op warmte en zonlicht, waardoor jij er geen omkijken meer naar hebt. Handig!

Wil je meer weten over de zonwering van ALKU en wat de mogelijkheden zijn voor jouw woning? Bekijk dan alle informatie nog eens rustig of neem contact op met ALKU. Jouw huis is klaar voor tropische temperaturen, terwijl jij de koelte binnen behoudt.

ALKU
Volg ALKU op Facebook

Kijk ook eens naar

Geen reacties

Laat een reactie achter