5 tips voor een kleine achtertuin

28 juni 2015
pijio

Wat nou klein? Met deze tips wordt je achtertuin een paradijsje waar je niet meer weg wilt.

1. Sla aan het verticaal tuinieren

Een goed staaltje optisch bedrog kan worden gecreëerd door verticaal tuinieren. Bedek bijvoorbeeld de schutting met een rits plantjes en het lijkt net alsof er geen einde komt aan jouw tuin.

stacked-landscaping

2. Ga voor fel

Plaats een aantal felle tafels of stoelen in het midden van je tuin, zodat deze er echt uit springen. Als je geen felle tuinset wilt, kun je er bijvoorbeeld ook voor kiezen om wat hele felle bloemen in je tuin te planten. Kies om alles bij elkaar te laten passen voor 2 of 3 kleuren en laat die door je hele tuin terug komen.

red-orange-seating

3. Hou het simpel

In een kleine ruimte is het nou eenmaal niet mogelijk om twee zithoekjes, een barbecueplaats, speeltuin én een grasveld te leggen. Hou het dus simpel. Geef de ruimte één functie en ben niet bang om met grote meubels te werken. Less is more.
simple-yard

4. Laat de ruimte één worden met jouw huis

Zorg voor openslaande deuren en op mooie dagen worden jouw tuin en huis één. Gebruik hetzelfde kleurschema als in jouw huis om alles één geheel te laten zijn. Laat de vloer bijvoorbeeld doorlopen van binnen naar buiten. Hardhout of tegels zijn hier het meest geschikt voor. Of laat de kleur van een binnenmuur doorlopen naar buiten.

5. Haal je voordeel uit de grootte van de tuin

Soms als je een kleine tuin omheint, springt hij er juist extra uit. Omhein een tuin met hoge schuttingen en begroeiing om een intieme sfeer te creëren.

 

Kijk ook eens naar

1 reactie

  • Reply Janneke 2 maart 2017 at 17:19

    Bedankt voor de goede en bruikbare tips!

  • Laat een reactie achter