Amorini

26 juni 2015
lololo

Marie-José Janssen bestiert al 25 jaar haar eigen antiekwinkel vanuit hartje Goirle. Haar zoektocht naar bijzondere spullen brengt haar vaak naar Frankrijk. “Zodra we een bordje ‘brocante’ zien, springen we uit de auto”, lacht ze.

Franse brocante

Toen Amorini begon was de verdeling 80 procent nieuwe en 20 procent oude spullen. Tegenwoordig is dat andersom. “Maar mensen komen ook nog naar de winkel om een mooi windlicht van DutZ te kopen”, zegt Marie-José. Vroeger had ze ook Engelse brocante, maar tegenwoordig is Frans antiek helemaal in. Ze verbaast zich maar al te vaak over de spullen die mensen weg doen. “Laatst vonden we ergens in Frankrijk een 134-delig servies, helemaal compleet. Dat doe je toch niet weg?”, zegt ze. Op dit moment doen vooral de kenmerkende oude houten broodplanken het goed.

39e74bbfd088f9d1581318fab4746fa4

Waar zakelijk en privé samengaan

De winkel zit vast aan het woonhuis van de familie Janssen. Een voormalige koeienstal. Het is 15 jaar geleden helemaal verbouwd naar hun wens. Het hele pand ademt landelijkheid. Van de karakteristieke houten balken in het plafond tot de zonovergoten tuin vol planten en bloemen. De benedenverdieping is gedeeltelijk winkelpand, maar je kunt ook via een steile trap doorlopen naar boven. Op  twee stoelen staat een bordje ‘privé’ om aan te geven waar het winkelgebied ophoudt. Op de bovenverdieping is ten eerste een spiegelkamer. Er staan kostbare spiegels als Louis Quinze, versierd met ornamenten en bedekt met een laagje bladzilver. “Mijn man restaureert de spiegels zelf. Hij repareert de hoekjes en herstelt het bladgoud”, vertelt Marie-José. De tweede kamer is ingericht als authentiek Frans slaapkamertje. Een wit, stalen bed is het middelpunt. “Zo kun je je even in Frankrijk wanen”, legt ze uit.

9ecf7ca2e8234588dd0c8b165f28704f

Openingstijden

Amorini is twee dagen per week geopend, op vrijdag en zaterdag. Sommige spullen zijn ook te koop via de website Antiek en Design, deze wordt gerund door Marie-José’s zoons. Zij blijft zelf van de website af: “Ik heb er een keer foto’s op proberen te zetten, toen was de hele website uit de lucht.”

1754741663

 

AMORINI
Abcovenseweg 23a
5051 PT Goirle
Nederland
013-5343688

 

 

 

Kijk ook eens naar

Geen reacties

Laat een reactie achter