But first… coffee!

18 september 2017
Cover

Een kopje leut, een bakkie pleur, het zwarte goud… Liefkozende bijnamen voor ons dagelijkse kopje koffie zijn er in overvloed. En dat is ook niet zo gek, want koffie is zo’n beetje de brandstof die de motor laat draaien in de ochtend. De één heeft een kopje dampende koffie dringend nodig om wakker te worden, de ander drinkt het de hele dag door en dan heb je natuurlijk nog de liefhebbers van hippe koffie variaties in allerlei smaken. Wat jouw voorkeur ook mag hebben, als je een koffieliefhebber bent dan lees je in dit blog alles over het maken van de perfecte kop heerlijkheid en welke producten je het beste kunt gebruiken. Een ode aan koffie.

brooke-lark-230509

Wij Nederlanders slurpen gemiddeld zo’n 6,5 miljoen liter koffie per dag. En dat is veel. Nederland behoort dan ook tot de meest enthousiaste koffiedrinkers ter wereld. Niet zo gek dus, dat er tal van koffiemachines, – capsules, -bonen en molens verkrijgbaar zijn. En dan hebben we het nog niet eens over de melkschuimers, baristaproducten en kopjes. Keuze alom, dat mag duidelijk zijn. Maar omdat er zoveel keuze is, is het lang niet altijd gemakkelijk te ontdekken welke kop koffie het beste bij je past. Wij zijn in samenwerking met Cook&Co in de wondere wereld van het zwarte goud gedoken en hebben verschillende wijzen van koffie zetten onder de loep genomen. Coffee lovers, lezen we even mee?

Koffiemachines

De apparaten die we thuis gebruiken om een fijn kopje koffie te zetten zijn grofweg te verdelen in vier categorieen.

Filterkoffie

Oh, de good old filterkoffie. Zo sterk als je zelf wil en meteen een flinke pot voor grote gezelschappen (of voor jezelf als je écht niet wakker te krijgen bent in de ochtend). De prijzen van de apparaten lopen uiteen van een paar tientjes tot enkele honderen euro’s, met alle voordelen van dien.

Filter1

Braun koffiezetapparaat KF560/1

Filter2

WMF Koffiezetapparaat Aromaone

Filter4

Moccamaster koffiezetter KBG741

Cup1

Bekijk alle filterkoffie machines

Cupmachine

Ben jij wel in voor wat variatie? Dan is de cupmachine een goede keuze! Met deze machines maak je gemakkelijk een sterke espresso, maar met hetzelfde gemak ook een romige latte macchiato. Een ingebouwde melkfunctie of losse opschuimers behoren tot de mogelijkheden en je zet 1 of 2 koppen tegelijk.

Cup1

Krups NESCAFÉ Dolce Gusto

Cup2

Illy espressomachine X7.1

Cup3

Illy Espressomachine Y3

Cup

Bekijk alle cupmachines

Volautomaat

Met een volautomaat zet je verse koffie van gemalen koffiebonen. Speciaal voor de krachtige koffiedrinker dus. Net als bij cupmachines is het bij volautomaten mogelijk om koffievariates te maken, zoals cappuccino of koffie verkeerd.

Vol1

Krups espressovolautomaat

Vol2

Melitta Caffeo Solo & Milk espressoautomaat

Vol3

De’Longhi volautomaat

Vol

Bekijk alle volautomaten

Ambachtelijke koffie 

Ga jij liever zelf aan de slag om de perfecte koffie te bereiden? Ga dan aan de slag met gemalen koffiebonen en klassieke esspressomakers, bijvoorbeeld een percolator, cafetiere óf maak een heerlijke slowcoffee.

Ambacht1

Leopold Vienna espressomaker

Ambacht2

Cafetière Barista & Co plunger

Ambacht3

Chemex Classic koffie maker

Koffie accessoires

Je kopje koffie kan je zo simpel of ingewikkeld maken als je zelf wil. Ben je niet in het bezit van een koffiemachine met automatische melkfuncties? De oplossing is simpel: melkopschuimers. Deze zijn namelijk ook eenvoudig los aan te schaffen. Zo maak je alsnog een perfecte cappuccino. Heb je barista-talent? Ga dan helemaal los op met latte art. Drink je graag koffie van gemalen bonen, maar schaf je liever geen volautomaat aan? Met een koffiemolen maal je zelf je koffiebonen. Of natuurlijke andere dingen, zoals kruiden. Multifunctioneel dus!

Zeg slechte koffie vanaf nu maar vaarwel, jouw dag begint voortaan met een heerlijk bakkie troost. Shop jouw koffie musthaves nu bij Cook&Co en fuel up!

Processed with VSCOcam with a6 preset

Kijk ook eens naar

Geen reacties

Laat een reactie achter