Femke Zwaan (35) met Catchii

2 november 2015
catchii

Femke doet jarenlang het product management voor grote bedrijven als KPN en L’Oréal. Op een dag gooit ze het roer om en besluit ze haar eigen product maar eens in de markt te gaan zetten. Ze schildert al haar hele leven en zoekt naar een manier om haar passie voor kunst te verwerken in een product. Het resultaat zijn de kleurrijke serviezen van Catchii

Hoe is Catchii ontstaan?

“Het idee voor Catchii ontstond toen ik op zoek was naar mooi servies, maar eigenlijk niets voldeed aan mijn wensen. Het was allemaal te saai, te duur, te lelijk of van slechte kwaliteit. Dat kon ik zelf beter, bedacht ik me. Schilderen zit in mijn bloed. Vroeger als kind kreeg ik jarenlang les van mijn oma. Zij leerde mij alle fijne kneepjes van het schildersvak. Ik begon met het beschilderen van servies, kaarten en woonaccessoires en voor ik het wist was mijn eerste collectie af.”

Waar staat Catchii voor?

“Vijf jaar geleden was ik met mijn man op reis in Zuid-Amerika. We bezochten een dorpje dat Cachi heette. Dat dorpje was zo prachtig dat die naam me altijd bij is gebleven. Toen ik een naam voor mijn bedrijfje moest bedenken, wist ik het eigenlijk meteen. Ik heb een ‘t’ toegevoegd om de link te leggen met het woord catchy en de extra ‘i’ maakt de naam naar mijn mening net wat speelser.”

Catchii card birds of paradise

Waarom is jouw logo een blaadje?

“Het blaadje heeft te maken met het verhaal dat achter mijn producten zit. Het blaadje reist de hele wereld over en dwarrelt steeds op een andere plek neer. Elke collectie is dan ook gebaseerd op een ander land of cultuur. Voor mijn eerste collectie werd ik geïnspireerd door Colombia. Dit vertaalt zich in tropische vissen en kleurrijke flamingo’s. Bij de tweede collectie streek het Catchii blaadje neer in Zuid-Afrika. Dit servies wordt gesierd door verschillende pauwen, papegaaien en tropische veren.Ik heb daarnaast ook een kindercollectie met verschillende karakters. Elk figuur heeft een eigen verhaaltje. Verder doe ik ook aan personaliseren. Dat wil zeggen dat ik voor 7,50 euro extra een naam, datum of initialen toevoeg aan de producten. Super leuk als cadeautje!”

Wat is jouw stijl?

“Mijn stijl is verfijnd met veel kleuraccenten, daardoor heeft mijn werk altijd diepte en komt het echt tot leven. Ik schilder sowieso het liefst levende zaken, of dat nou een vogel of een plant is. Ik hou van alle tinten in de natuur. Neem bloemen bijvoorbeeld, die kunnen zulke intense kleuren hebben. Een aparte twist in mijn werk is dat ik werk met vogels die van het ene naar het andere bord vliegen. Op het ene bord zie je de kop, op het andere de staart. Op deze manier kunnen mensen ook verschillende vogels met elkaar combineren om zo een eigen jungletafel te maken.”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Kijk ook eens naar

Geen reacties

Laat een reactie achter