Room108

27 oktober 2015
ROOM108

Room108 is een jong Nederlands merk dat zich vooral specialiseert in semi-maatwerk zitmeubels. Het label is vernoemd naar de hotelkamer waarin tijdens de Salone del Mobile in 2009 de allereerste schetsjes werden gemaakt. Marc Verhoeven, een van de oprichters, vertelt ons over zijn merk.

Waarom hebben jullie Room108 opgericht?

“Wij hebben Room108 opgericht, omdat we merkten dat er veel vraag was naar meubels die te customizen zijn. Alles was zo standaard. Negen van de tien keer kun je bij een hoekbank alleen een linkse of rechtse variant kiezen, een grote of een kleine en een paar standaard kleuren. Bij ons kun je praktisch alles aanpassen naar jouw voorkeur. Zelfs de hardheid van het schuim kun je zelf bepalen. Het maakt dus niet uit of je een eenkamerappartement of een penthouse hebt, want je kunt kiezen uit alle afmetingen en prijscategorieën.”

Maar wacht even, kan ik echt álles aanpassen?

Marc wijst op de bank Michelle. “Er bestaan misschien wel duizend verschillende combinaties van deze bank. Je mag zelfs je eigen stoffen aanleveren om hem mee te bekleden, niets is te gek. Natuurlijk is dit voor sommige mensen wel erg veel keuze, daarom is goed advies in de winkel een erg belangrijk element van onze formule. Stel je wilt een grijze bank. Er zijn erg veel verschillende grijstinten en niet iedere stofsoort is geschikt voor jouw omstandigheden. Samen met de adviseurs bij onze dealers bekijk je welke materialen geschikt zijn voor jouw omstandigheden. Heb je kinderen of komt er direct zonlicht op de meubels? Zo kom je altijd tot de juiste keuze voor jouw situatie.”

ROOM 108

Hoe omschrijf je jullie stijl?

“Omdat je praktisch alles aan kunt passen, vind ik het lastig om onze stijl in een hokje te plaatsen. Landelijk komt denk ik het meest in de buurt, maar dan heb ik het vooral over het gevoel. Onze meubels zijn gezellig, huiselijk, comfortabel en bedoeld om in te relaxen. We maken gebruik van veel natuurlijke materialen zoals katoen, linnen en leer. Je zult bij ons geen strak designbankje op hoge poten aantreffen. Dat vinden wij niet gezellig en biedt bovendien nauwelijks comfort. Ik moet het eerste designbankje nog tegen komen waarop ik lekker zit. Probeer maar eens lekker lui voor de televisie te hangen op zo’n gestoffeerde plank, dat is geen doen. Onze banken nodigen uit om lekker in jouw joggingbroek in weg te zakken.”

Maken jullie alleen zitmeubels?

“Nee. Sinds een aantal weken hebben we ons assortiment uitgebreid met tafels. Hiervoor geldt hetzelfde als bij de banken: je kunt ze volledig naar jouw wensen aanpassen. Denk bijvoorbeeld aan het soort onderstel of de dikte van het tafelblad. Daarnaast komen er zeer binnenkort salontafels en stoelen bij.”

ROOM 108

Jullie houden jullie productieproces in eigen hand. Wat bedoel je daarmee?

“Dat wil zeggen dat wij eigen mensen hebben in een tweetal fabrieken. Zij houden zich alleen maar bezig met onze producten. Daarnaast doen we de modelontwikkeling zelf. Het eerste idee begint altijd met een simpele schets. We mailen wat over en weer om te kijken of ons idee productietechnisch mogelijk is en er een goede balans is tussen mooi en betaalbaar.” Marc laat een schets zien die hij deze morgen heeft gemaakt. Er staan wat stoelen op, getekend met rommelige penstreken. “Natuurlijk is dit nog een kladversie, ik werk het later nog wat netter uit. Maar dit is in principe wat wij naar onze fabriek sturen, zij verwerken deze schets vervolgens in een 3D-model.”

Wat is jullie kracht?

“Wij hebben een leuk, toegankelijk merk met een goed prijsniveau. Tel daar alle aanpasmogelijkheden bij op en het totaalplaatje is compleet. Onze slogan is ook ‘create your own lifestyle’. Daarmee bedoelen we dat het merk voor iedereen is. Het is maar net wat jij van onze producten maakt. Het is normaal gesproken gebruikelijk om eerst een doelgroep te kiezen en daarna pas een product bij te ontwikkelen. Wij liggen een beetje dwars in de branche, want wij hebben geen gespecificeerde doelgroep. Wij hebben gewoon een mooi product ontwikkeld en doordat je dat op zoveel manieren kunt aanpassen, is het geschikt voor iedereen. De goedkoopste hoekbanken kun je al voor 895 euro scoren, wil je de bank helemaal luxe maken met exclusief leer dan kun je ‘m zo duur maken als je zelf wilt.”

 

ROOM108
Tongelresestraat 84A
Eindhoven

 

 

 

 

Kijk ook eens naar

Geen reacties

Laat een reactie achter