Daily Poetry

21 augustus 2015
22

Woonwinkel Daily Poetry legt op zijn site met een gedicht uit waar zij voor staan: ‘Thuis. Vul je huis met spullen die betekenis voor je hebben. Liefde en kleurrijke bloemen. Geef het verleden weer een toekomst, zodat je je huis een thuis kunt noemen.’

Koester de momenten

Daily Poetry gaat over de fijne dingen in het leven, die moet je koesteren. Geniet van mooie kleding, een tijdschrift of een lekkere kop thee. Maar sta vooral ook af en toe stil en beleef het moment. Dan worden die momenten vanzelf dagelijkse poëzie. Niet iedereen is er even goed in. Ook eigenaresse Britt moet zichzelf regelmatig aan haar eigen filosofie herinneren: “Soms is het moeilijk om te genieten van wat er is, in plaats van steeds maar door te gaan. Ik ben dat zelf ook nog aan het leren, dus eigenlijk is deze winkel een boodschap aan mezelf.”

55

Rustplekje

Britt runt de winkel met haar vriend Sander. Ze noemen het hun creatieve huiskamer. Misschien kunnen we dat ook wel letterlijk nemen, want het koppel woont zelf boven de zaak. Wel een enorme woonkamer dan, want de winkel is maar liefst 200 vierkante meter groot. Achter in de winkel is een schattig zithoekje ingericht waar je voor de symbolische prijs van een euro een kopje koffie of thee kunt drinken. Je mag zelfs je eigen lunch meenemen. ‘Hello you. Rest here. It’s okay.’ is er uitnodigend op de muur gekrijt. Het zithoekje kijkt uit op een idyllisch grachtje. Heerlijk om even bij te komen van je dag. Behalve zitten, kun je natuurlijk ook van alles kopen in Daily Poetry, van kasten tot kleding en zelfs wasmiddel. Het merendeel van de producten is duurzaam. Een stoffen tas met het opschrift ‘this is not a plastic bag’ helpt daar fijntjes aan herinneren. Toch schreeuwen Britt en Sander niet van de daken dat ze zo veel duurzame spullen hebben. Britt: “Voor ons is het gewoon logisch dat het zo is. Je zou het als winkel eigenlijk pas moeten communiceren als het níet zo is.”

33

Eerste salaris

Daily Poetry begon in Eindhoven, in grote hal met 20 andere winkels op het terrein van Strijp-S. Die vestiging is er overigens nog steeds. De eerste winkelruimte was maar een hok van 25 vierkante meter groot, maar het bedrijf groeide al snel door naar 60 vierkante meter en hun nieuwe pand is dus zelfs 200 vierkante meter. Britt wist al heel lang dat ze een eigen winkel wilde hebben. Tijdens haar studie Vrijetijdsmanagement kwam ze Sander tegen, die eveneens voor zichzelf wilde beginnen. “Ik had al een compleet plan in mijn hoofd, maar dat hebben we wel enigszins aangepast. Het was net iets te girly”, vertelt Britt. “Britt is het brein en ik help een beetje mee’, voegt Sander daar grappend aan toe. Het pand op Strijp-S was een ideale opstart, doordat er weinig risico aan vast kleefde. Britt liep destijds stage, Sander was al klaar met zijn studie. Er begon een erg drukke tijd voor de twee. Ze startten de winkel op, terwijl ze allebei hun bijbaantjes ernaast hielden. Elke verdiende euro werd weer terug gestopt in hun bedrijf, waardoor ze uit Daily Poetry geen salaris overhielden. “Sinds we in Den Bosch zitten, hebben we onszelf toch maar een inkomen gegeven”, lacht Britt.

44

DAILY POETRY
Vughterstraat 72
5211 GK Den Bosch8

Kijk ook eens naar

Geen reacties

Laat een reactie achter