& Designshop: strak en minimalistisch

22 juni 2016
10401360_906528236064846_1033538084217475609_n

& Designshop is een mooie, open winkel verscholen in een upcoming volksbuurt in Rotterdam, op slechts tien minuten lopen van de welbekende Markthal. De frisse, jonge zaak richt zich vooral op lokale ondernemers en kleine series. “Het is een constante zoektocht”, lacht eigenaresse Nynke.

Shop en studio ineen

Wat een mooie winkel is & Designshop. De zaak is ingericht in pasteltinten en geometrische vormen, gecombineerd met een ruime selectie aan (air) planten. Vanuit deze winkel annex studio voert Nynke samen met haar vriend Elwin bedrijf. Ze verkopen woonitems, maar doen ook verschillende designopdrachten. Producten, inrichtingen, 2D-projecten… eigenlijk is alles mogelijk. Van geboortekaartje tot lamp of zelfs een complete nieuwe inrichting. Achter in de zaak staat bovendien een 3D-printer. “We maken vooral veel sieraden met de 3D-printer. Binnenkort krijgen we ook een lasersnijder”, vertelt Nynke.

3

Vijfjarig jubileum

Dit jaar bestaat & Designshop vijf jaar. Het was voor Nynke en Elwin meteen al duidelijk dat ze meer gingen doen dan alleen ‘winkeltje spelen’. Nynke: “Ik ben er van overtuigd dat alleen een winkel niet meer genoeg is om te blijven bestaan. Mensen willen meer dan alleen spullen. Wij bieden een stukje extra service waarin we meedenken met de klant. Zo wordt een bezoekje meer dan alleen winkelen voor een nieuwe lamp. Het wordt een beleving.”

2

Jonge ontwerpers

De producten die & Designshop verkoopt komen voornamelijk van jonge ontwerpers, het liefst lokaal. Daarom zijn de meeste artikelen slechts in kleine series te krijgen. We zien een aantal bekende namen, zoals de plantenwerelden van Spruitje. “We zijn wel selectief hoor. Het moet echt passen bij onze winkel. Ik ben redelijk impulsief, daarom werken die kleine series perfect voor mij. Eens in de zoveel tijd word ik onrustig en gooi ik de hele winkel weer om. Ik moet me er gewoon fijn in voelen.” Hun dochtertje ziet deze plek dan ook als haar tweede thuis. Op het moment van bezoek ligt ze vredig te slapen in een speciaal voor haar gecreëerd hoekje. “Het is hier voor haar één grote speeltuin”, vertelt Nynke vrolijk.

12241681_1010655765652092_1891262971649903600_n

Eenvoud

Het eerste wat opvalt aan & Designshop is het minimalistische karakter van de winkel. We vinden er bijvoorbeeld de blankhouten meubels van Ben Werkt. De Ben Open is een prachtige opengewerkte kast die alleen uitgaat van de omtrek van het meubel. Dit zorgt voor een lijnenspel waardoor de kast er vanuit elke hoek anders uitziet. Het open karakter wordt nog eens extra benadrukt doordat de legplanken van gehard glas zijn gemaakt. Je kijkt er dus dwars doorheen.

& Designshop
Zwaanhals 520
Rotterdam

 

Kijk ook eens naar

Geen reacties

Laat een reactie achter