Dit zijn de laatste trends volgens Tapijtcentrum Nederland

18 juni 2018
header_sfeervol

Iedere productgroep heeft zo zijn eigen kenmerken in kleuren en materialen. Daarnaast veranderen deze kenmerken regelmatig mee met de laatste trends. Zo wordt er in woningen steeds vaker gebruik gemaakt van vinyl, zie je in de badkamer pvc vloeren met dessins en brengen vitragegordijnen sfeer aan de slaapkamer. (samenwerking)

Donkere_vloer

Een vloer als eyecatcher
Een vloer lijkt vaak niet zo op te vallen. Je loopt er overheen, er ligt een karpet op en dan nog alle meubelen in de ruimte. Weg vloer! Zo zonde, want een vloer kan de ruimte maken of breken. De kunst is om juist de vloer als eyecatcher te laten dienen. Hoe je dit kunt doen? Dat kan vrij eenvoudig. Je kunt namelijk kiezen voor een warme vloerkleur met een diepe houtnerf. Wat ook nog mogelijk is om juist te gaan voor een lichte vloer, maar met een ‘old look’effect. Zo lijkt het net alsof je in een oud huis binnenstapt. Wil je echt totaal iets anders? Kies dan voor vinyl. Dit is zacht, vergelijkbaar met een betonvloer en verkrijgbaar in verschillende kleuren. Kies bijvoorbeeld warm grijsgroen of een opvallend dessin.

tapijt_in_slaapkamer

Tapijt terug in de slaapkamer
Zo’n 20 jaar geleden was tapijt in de slaapkamer meer dan normaal. Anno 2018 is dit weer helemaal hip. Niets heerlijker om ‘s ochtends uit bed te stappen op een ultrazacht, hoogpolig tapijt. Vind je hoogpolig iets te veel van het goede, maar wil je wel een zachte vloerbekleding? Dan kun je ook kiezen voor een boucle tapijt.

Tapijt geeft comfort en karakter aan iedere ruimte, maar is extra fijn in de slaapkamer. Kies voor een fijne lichte kleur of ga juist voor een hele donkere variant. Zo stap jij iedere morgen op een heerlijk zachte vloer.

32.

Raamdecoratie voor extra sfeer
Niet alleen de vloer kan een ruimte maken of breken, ook raamdecoratie heeft hier een belangrijke rol in. Vaak wordt er gekozen voor lichte raamdecoratie, omdat “dit altijd kan”. Terwijl juist bijvoorbeeld vitrage in een donkere kleur veel meer warmte en sfeer kan geven aan een ruimte. Denk bijvoorbeeld aan zwart geschilderde kozijnen met een donkergrijs vitrage gordijn. Stoer en stijlvol! Toch blijft de Ibiza stijl erg populair. Past licht en luchtig beter bij jou? Dan ben je nog niet oubollig als je voor witte raamdecoratie kiest. Wit is en blijft, altijd.

Voel je thuis 4 023

Een stijlvolle trap
Dan is er nog de trap. Soms zichtbaar in huis, maar over het algemeen vaker verstopt in de hal. En helaas, wordt hij hierdoor ook snel vergeten. Terwijl, zeker wanneer de trap zich in de hal bevindt, het bijdraagt aan de sfeer van je huis bij binnenkomst. Vergeet daarom ook zeker niet je stap stijlvol te pimpen. Dit kan op verschillende manieren. Kies voor karpet, waarbij de traptreden zijn bekleed en de stootborden van witte of zwarte afdekplaat zijn (ideaal met kinderen). Voor een klassieke uitstraling kun je ook nog kiezen voor een traploper, waarbij er contrast zit tussen de trap en de loper.

Liever een luxere uitstraling? Bekleed je trap dan met vinyl of pvc. Houdt dan wel rekening met de lichtinval. Heb je een hele lichte hal, dan kun je best voor een donkerdere kleur gaan. Is het juist vrij donker? Kies dan lichter materiaal. Dit laat je hal gelijk een stuk groter lijken. Op deze manier komt iedereen met plezier binnen.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Tapijtcentrum Nederland

Kijk ook eens naar

Geen reacties

Laat een reactie achter