Eten in de tuin is een feestje

20 juni 2018
eigenhuisentuin_romantische_set

Een eetkamer binnen is natuurlijk leuk en aardig, maar als het even kan willen we gewoon buiten eten. En dan is een plek waar dat kan wel zo handig om te hebben.

Naast de eetkamer binnen, is een trendy eetkamer voor buiten dit seizoen onmisbaar. En dat hebben wij het niet over een plastic tuinset, maar over échte tuinmeubelen. Onder het zonnescherm, de parasol of veranda. Eten in de tuin is een feestje!

Chango_natuurlijke_eetset
Wanneer de temperaturen langzaam stijgen willen we zo snel mogelijk naar buiten. Want zeg nu zelf, buitenleven is na maanden van binnen zitten zó fijn! Waarom zouden we dan niet net zoveel tijd besteden aan het inrichten van de tuin, als we bij de woonkamer doen? Oké, de Nederlandse zomer is misschien een tikkeltje onbetrouwbaar, maar onder een afdak of veranda kun je ook buiten eten als het regent. Op deze manier verplaatst de eetkamer van binnen naar buiten en kan je er optimaal van genieten.

Het is wel handig om een eet-set te kiezen die weerbestendig is, zodat het een regenbui wel overleeft. Geen overbodige luxe in dit kikkerlandje. Er zijn best veel tuinsets speciaal gericht op het buiten eten. Denk hierbij aan materialen bestemd voor verschillende weertypes, kussens die zelfs tijdens een regenbui buiten kunnen blijven liggen of een beschermhoes voor optimale bescherming.

Hartman_moderne_set
Buitenhof_tuinset
Dat beschermen is allemaal leuk en aardig, maar het gaat uiteindelijk om een hippe eetkamer in de tuin. Ga je voor Ibiza style, bohemian, hoogwaardig design of liever landelijk? Net zoals bij de eetkamer binnen, zijn er ook voor buiten tal van opties. Zo kun je dezelfde stijl als binnen aanhouden óf lekker uit je comfortzone gaan met volop kleur. Vergeet bij het inrichten van je buitenkamer niet te denken aan verlichting of een vuurkorf, voor net dat beetje extra sfeer. En weet je zeker dat je nog wat kunt zien ‘s avonds, ook best handig. Een open haard zorgt er bovendien voor dat je langer buiten kunt zitten: is het te koud om buiten te zitten? Steek dan de open haard aan, pak er een dekentje bij en je kunt extra lang genieten van het buiten zitten.

Zara_home_tuinsfeer
Judith_home_kleine_tuin

Is je tuin ultragroot of juist superklein? Dat maakt voor buiten eten niets uit. Kies een tuinset die past in de ruimte die je hebt. Er zijn bijvoorbeeld ook heel veel super-knusse kleinere buitenzitjes of complete loungesets wanneer er ruimte genoeg is. Haal wat accessoires van binnen, naar buiten (of shop er nog wat extra) en je bent helemaal klaar voor het buitenseizoen. Aan tafel!

Volg Meubeltrack ook op InstagramPinterest en Facebook voor een flinke dosis interieur-inspiratie!

Beeld: Cover. Eigen huis en tuin  // 1. Chango   // 2. Hartman Outdoor   // 3. BuitenHof Tuinmeubelen  // 4. Zara Home  // 5. Judith Huls (@Juudithhome)

Kijk ook eens naar

Geen reacties

Laat een reactie achter