DIY: Herfststyling met pompoenen

14 november 2018
DIY pompoenvaas herfststyling

Mijn lievelingsseizoen is weer aangebroken; herfst! Heerlijk sfeervol met de kaarsjes aan, onder een warm plaid en samen verse appeltaart of stoofpeertjes eten. Toch vind ik het allermooiste aan de herfst wel haar prachtige kleuren. Deze kleuren zie je bij mij in huis eigenlijk het hele jaar door wel terug komen, maar in dit seizoen komen ze extra goed tot hun recht.

Van tafelblad tot pompoenvaasje

Een paar weken geleden ontdekte ik in een hoekje van de tuin een geroest tafelblad van een bijzettafeltje, dat ik besloot te gebruiken als dienblad. Dit dienblad ga ik gebruiken als herfstplateau voor op de eettafel. Het hoofditem van mijn herfststyling wordt een DIY pompoenvaasje. Allereerst ben ik dus op zoek gegaan naar pompoenen. Ik kocht ze bij Intratuin omdat ze daar mooie zachte kleuren hadden, maar je kunt ze ook kopen bij een boer langs de kant van de weg of een ander tuincentrum.

DIY pompoenvaasje

Benodigdheden Do It Yourself Pompoenvaasje

  • Pompoen
  • Mes
  • Grote lepel
  • Glas/ beker
  • Bloemen (Ik heb het budgetproof gehouden en heb grassen en gedroogde bloemen geplukt langs de kant van de weg. De bermen staan er momenteel vol mee!)

Aan de slag

Stap 1 pompoenvaasje
Stap 1:
Zet het glas dat je gaat gebruiken op de pompoen en teken het af, zodat je weet hoe groot het gat dat je gaat maken moet worden.

Glaasje in pompoen
Stap 2:
Snijd de cirkel uit de pompoen. Vooral het eerste stukje kan best moeilijk gaan omdat de buitenkant vrij hard is. Als je er met je mes doorheen bent, kun je de pompoen gaan leegscheppen met een lepel. Als de pompoen hol is, kun je het glas in de pompoen plaatsen.

Bloemen en grassen in vaas
Stap 3:
Nu vul je het glas halfvol met water. Snijd de bloemen en grassen schuin af en dan kun je ze in het vaasje gaan zetten.

pompoenvaas stylen
Stap 4:
Nu komt de leukste stap, je kunt de pompoenvaas samen met andere leuke items gaan stylen! Je kunt er voor kiezen om je pompoenvaas buiten op de tuintafel of op een bankje neer te zetten. Zo heb je op de zonnige herfstdagen iets gezelligs op tafel en heb je vanaf binnen een leuk uitzicht. Van een mini-pompoen heb ik nog het kapje afgesneden en hem iets uitgehold. Zo past er precies een waxinelichtje in.

Herfstplateau

Eindresultaat herfstplateau

Zoals ik al eerder zei wilde ik graag het roestkleurige dienblad gebruiken om het herfsttafereel binnen op de eettafel te kunnen zetten. Ik ben zelf heel blij met het sfeervolle eindresultaat!

herfstsetting op tafel

De stylingitems die ik gebruikt heb zijn:

Ik hoop dat je geïnspireerd bent geraakt! Ga jij ook zo’n leuk pompoenvaasje maken?!

Yonne1Dit blog is geschreven door Yonne. Zij woont samen met haar vriend en hun 2 katten in gezellige hoekwoning in Breda.

Yonne heeft oog voor mooie vintage schatten. Haar stijl is kleurrijk, industrieel mét vintage vondsten. Dit is terug te zien in de gehele woning.

Je kunt Yonne volgen op Instagram @huizemus én op haar eigen blog www.huizemus.nl.

Kijk ook eens naar

Geen reacties

Laat een reactie achter