DIY: Toffe surprise piñata’s!

1 december 2017
Pinata-Workshop-_-thinkmakeshareblog-25

Deze DIY-piñata’s zorgen er gegarandeerd voor dat je indruk maakt tijdens de jaarlijkse surprise-avond of dat de aandacht op je last-minute gedicht in ieder geval een beetje afneemt. Ook als je juist wél een ware rijmheld bent, hebben we een oplossing waar je twee linkerhanden ontzettend blij mee zijn.

voorbeeld 1

Voorbeeld 2

Je hebt nodig:
  • Crêpe papier in verschillende kleuren
  • Grote stukken (gebruikt) karton
  • Papieren afplakband (zodat het makkelijker te ‘verwoesten’ is)
  • Schaar
  • Potlood
  • Vloeibare lijm

Pinata-Workshop-_-thinkmakeshareblog-9

Aan de slag!

I / Zoek een basisvorm (x2) en plaats er vervolgens een lange strook op. Maak deze strook zo dik als je de piñata uiteindelijk wil hebben. Gebruik de papieren plakband om alles op zijn plaats te houden.

cactus

ananas en zwaan

II / Voordat je de piñata gaat bekleden, moet je een opening maken die groot genoeg is om je kado’s erin te stoppen. Als je de vorm van de piñata enigszins wil behouden is het ook verstandig alvast een groter vak te maken waar de ontvanger de kado’s eenvoudig uit kan halen. Op deze manier kan je bouwwerk zijn uitstraling nog even behouden. Mocht de inhoud van je surprise tegen een stootje bestand zijn, kun je er uiteraard ook voor kiezen geen enkele opening te maken en de kado’s er alvorens in te doen.

voorbeeld 3

III / Gebruik een lijmstift of vloeibare lijm om de basisvormen van je piñata aan te geven. Deze kun je eerst tekenen met een potlood, zodat je vervolgens weet waar je bepaalde kleuren papier moet plaatsen.

Pinata-Workshop-_-thinkmakeshareblog-22

IV / Begin vanaf de onderkant en werk vanuit hier omhoog in geknipte stroken van franjes.

Pinata-Workshop-_-thinkmakeshareblog-12

Pinata-Workshop-_-thinkmakeshareblog-24

Pinata-Workshop-_-thinkmakeshareblog-25

Mocht je écht niet gezegend zijn met een minimaal knutselvermogen? Dan kun je ook eenvoudig een kant en klare piñata scoren. Let the games begin..

Volg Meubeltrack ook op InstagramPinterest en Facebook voor een flinke dosis interieur-inspiratie!

Bron: Think Make Share

Kijk ook eens naar

Geen reacties

Laat een reactie achter