Foto’s in je interieur: tips en inspiratie

6 juli 2022
Afbeelding 1

Kan jouw interieur wel een persoonlijke touch gebruiken? Voeg dan een aantal foto’s toe! Foto’s zijn hele veelzijdige woonaccessoires en geschikt voor iedere interieurstijl. In dit artikel lees je een aantal tips om jouw favoriete vakantiekiekjes, familiefoto’s of andere vastgelegde momenten stijlvol te verwerken in je interieur. Zo kun je tegelijkertijd wat inspiratie opdoen


Hoe kun je foto’s verwerken in je interieur?

Er zijn eindeloos veel manieren waarop je foto’s kunt gebruiken in je huis. De meest voor de hand liggende optie is om jouw favoriete foto’s in te lijsten. Deze kun je vervolgens ophangen, op een wandplank plaatsen, op een kastje zetten en tegen de muur laten leunen of in de vensterbank neerzetten. Een andere mogelijkheid is om de foto’s juist niet in te lijsten en direct op een achtergrond te plakken. Of creëer een creatieve fotoslinger met een stuk touw en kleine knijpertjes. Er zijn ook speciale fotorekken, houders en memoclips verkrijgbaar waarmee je afgedrukte foto’s kunt tentoonstellen.

Afbeelding 3

Verschillende manieren van afdrukken

Je kunt foto’s laten afdrukken op bijna ieder gewenst formaat. Daarnaast heb je de keuze uit allerlei stijlen en papiersoorten. Op het moment zijn polaroid foto’s erg populair. Heb je geen polaroid camera, maar spreekt deze stijl je wel erg aan? Laat dan een retro style foto afdrukken voor exact hetzelfde effect. Deze polaroids kun je gebruiken voor een speelse fotocollage.

Afbeelding 2

Compositie van je fotomuur

Als je ervoor kiest om een fotomuur te maken, let dan goed op de compositie van de foto’s. Een handige tip is om eerst een aantal composities en lay-outs op de grond uit te proberen voordat je gaten in de muur maakt. Voor een speels effect kun je een foto laten printen in een groter formaat dan de rest. Of zoals je op het bovenstaande voorbeeld ziet: twee grote afbeeldingen combineren met drie kleinere foto’s.

Invloed van fotolijsten

Fotolijsten hebben veel invloed op de uitstraling van je fotomuur. Denk daarom goed na welke stijl, kleur en welk materiaal het beste aansluit op jouw interieur. Een dun zwart frame is bijvoorbeeld perfect voor een minimalistische look. Wil je juist een nonchalant geheel creëren? Dan kun je ook verschillende soorten lijsten mixen & matchen.

Afbeelding4

Kleurgebruik aanpassen op het interieur

Als je het écht goed wil aanpakken, pas je het kleurenpalet van je afgedrukte foto’s aan op de kleuren in je interieur. Op de bovenstaande afbeelding zie je oranjetinten, lichtbruin, wit en groen zowel terugkomen in het interieur als in de foto’s op de achtergrond. Hierdoor vormt alles een prachtig geheel.

Kijk ook eens naar

Geen reacties

Laat een reactie achter