Kachelhout in jouw interieur

22 november 2019
Shutterstock geleverd door Danny

Er gaat niets boven dat knusse gevoel van een knisperend vuurtje in je woonkamer. Een kachel is een echte toevoeging aan je interieur, maar wat doe je met al dat bijbehorende kachelhout? Geen zorgen, er zijn voldoende manieren om dit hout op een stijlvolle manier in je interieur te verwerken. Zo houd jij het lekker warm en geniet je ondertussen van de sfeervolle uitstraling die een stapel kachelhout met zich meebrengt. (samenwerking)

Een uitsparing in de muur

Laat je binnenkort een kachel installeren? Grijp deze kans dan aan om meteen een uitsparing in je muur te laten maken. Dit kleine project zorgt ervoor dat je direct een perfecte plek gevonden hebt voor al je kachelhout. Maak een uitsparing in de muur naast de kachel, of ergens anders in de woonkamer. Stapel vervolgens alle houtblokken netjes op. Zo creëer je eigenlijk een accentmuur gemaakt van hout. Het is mogelijk om de uitsparing van de vloer tot aan het plafond te laten lopen, maar je kunt ook een kleinere opbergplek maken. Zo bepaal jij precies hoe opvallend het hout zal zijn.

Afbeelding1

Als accessoire naast de kachel

Soms is het niet nodig om een grote stapel kachelhout in je interieur te verwerken. Het zijn juist subtiele accessoires die jouw woning sfeervol en eigenzinnig maken. Kies er daarom voor om slechts een klein stapeltje brandhout in je interieur te gebruiken. Plaats deze naast de haard om meteen een warme winterse uitstraling te creëren. Je kunt ook gerust een stapeltje brandhout op je salontafel, tv-meubel of op de vensterbank neerzetten. Zo zorg je er meteen voor dat je woonkamer een geheel vormt en dat de kachel helemaal bij je interieur gaat passen. Zorg er wel voor dat je het hout netjes opstapelt. Zo voorkom je dat je interieur rommelig oogt.

In een vuurkorf

Ben jij een liefhebber van de robuuste look? Kies er dan voor om je kachelhout in een speciale vuurkorf op te bergen. Normaal gesproken gebruik je deze korven om een vuurtje te stoken in je tuin, maar het zijn ook prachtige accessoires. Het donkere metaal geeft je woning een stoere look, terwijl het hout juist voor een natuurlijke uitstraling zorgt. Geef de korf een prominente plek naast de kachel, of plaats deze gewoon in een leeg hoekje van je woonkamer. Zorg er wel voor dat je het hout niet te netjes in de korf legt. Dat maakt de stoere uitstraling helemaal compleet.

shutterstock_1091120969

In de boekenkast

Je zou er misschien niet aan denken, maar je boekenkast is eigenlijk de ideale plek om kachelhout in op te bergen. Het hout ligt er droog, veilig en is tegelijkertijd goed zichtbaar. Het is natuurlijk niet mooi om iedere plank van je boekenkast te vullen met blokken hout. Kies er daarom voor om alleen de onderste plank als opbergplaats te gebruiken. Houd je juist van een speels interieur? Wissel de houten blokken dan af met boeken, zodat je op iedere plank kleine stapeltjes hout terugvindt. Maak niet elke stapel even groot. Op de ene plank stapel je er drie op, terwijl de andere plank versierd is met een piramide van tien houtblokken.

Kijk ook eens naar

Geen reacties

Laat een reactie achter